Зачинила морг і пішла: на Волині родичі годину чекали біля тіла жінки під моргом (ФОТО)

Бізнес на трупах і горі людей

Рідні померлої від COVID-19 волинянки разом з медперсоналом понад годину «чергували» біля дверей ківерцівського моргу разом з покійною. Про це повідомляє volynnews.com
 
Виявилося, що ключ від приміщення був у місцевої власниці ритуального агентства Ніни Павлишиної, яка є суборендарем. 

Інцидент трапився 1 лютого. Родичка померлої, пані Ірина, повідомила таке:
 
У нас дуже неприємна ситуація.
 
 
Сьогодні о 7:30 перестало битися серце моє тітки. Вона хворіла на COVID-19. У нас в Ківерцях є така жіночка, як Ніна Павлишина, у якої ключ від моргу.
 
 
І дійшло до того, якщо людина помирає, родичі дзвонять не до патологоанатома чи головного лікаря, а до неї. Тобто без її згоди відчинити приміщення не вийде.
 
 
І ось з відділення лікарні, де лікувалась тітка, її тіло санітарки та медсестри спустили до моргу. Але морг зачинений, бо пані Ніна забрала всі ключі.

 
А патологоанатом без її згоди дверей не відчиняє», – повідомила жінка.

Вона додала, що про інцидент проінформували головного лікаря КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» Ківерцівської міської ради Михайла Слижука, який також глибоко обурений ситуацією і пообіцяв допомогти її вирішити у найкоротші терміни.

Те, що відбувається – нонсенс. Бо, якщо людина померла, її потрібно негайно відвезти до моргу.

 

Ніна Павлишина орендує частину приміщення моргу, зробила там ремонт. Але станом на сьогодні термін оренди у неї закінчився.

 

Ми їй відіслали два листи із вимогою повернути лікарні майно та покинути приміщення. На жаль, це правда, що вона не виходить на контакт.

 

Я згоден із тим, що родичі померлих не повинні страждати через зайві амбіції», – зазначив головний лікар установи, де отримувала стаціонарне лікування померла, Михайло Слижук.

Він пообіцяв детально з’ясувати ситуацію.

Проте медик зазначив, що у персоналу лікарні ключів від приміщення моргу немає, оскільки паталогоанатомія – у підпорядкуванні обласного центру.

Більше такі скарги вам надходити не будуть.


Я обіцяю це питання вирішити і зателефоную міському голові Ківерців щодо врегулювання проблеми. Я повністю погоджуюсь, що рідні померлих не повинні страждати», – каже медик.

З його слів, ймовірно, підприємиця так чинить, аби ритуальні товари брали виключно у неї.

Але у людей повинен бути вибір, – наголосив лікар.

Та додав, що він би не хотів, аби медична установа й надалі продовжила оренду зі скандальною підприємницею, але це залежить від результатів конкурсу у міській раді.

Власниця агенції ритуальних послуг Ніна Павлишина неодноразово потрапляла у скандал.

Зокрема, 18 листопада 2020 року неприємний «сюрприз» чекав на власника транспортного засобу Toyota, у якому невідомі особи заблокували будівельною піною двері, вікна, люк бензобаку тощо.

Зі слів мешканця Ківерців Миколи Матвійчука, у причетності до події чоловік підозрює конкурентку своєї ритуальної агенції Ніну Павлишину.

Він розповів, що за шість років своєї діяльності ця людина витіснила та знищила всіх конкурентів у сфері надання ритуальних послуг в Ківерцях. Зокрема тих, хто орендував приміщення під магазини.

Як пояснив чоловік, пані Ніна, одноосібно тримаючи ритуальні магазини у Ківерцях, встановлювала ціни вищі, ніж в обласному центрі.


Окрім того, вона орендує декілька кімнаток у ківерцівському морзі. Тож, якщо люди відмовляються замовляти ритуальні товари та послуги у неї, всіляко перешкоджає чину поховання.

Своєю чергою, Ніна Павлишина заперечує свою причетність до тиску на конкурентів у сфері відповідних послуг.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень