Зеленський висловив співчуття Шабуніну з м. Рівне – через підпал хати його батьків біля Києва (ФОТО)

«Особисто мене це дуже хвилює та засмучує» (с)

Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал «батьківського будинку» екс-рівнянина Віталія Шабуніна, який є керівником громадської організації ЦПК («Центр протидії корупції»).

У своєму Телеграмі президент написав:

Буду максимально відвертим. Батьківський будинок активіста Віталія Шабуніна, що був цинічно підпалений, – явна ознака того, що наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь. Не може відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків. Не може перестати грати в демонстративне насильство.
 

Особисто мене це дуже хвилює та засмучує. Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи. На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн.

Висловлюючи глибокий сум з приводу описаних подій,  президент чекає, що правоохоронці «швидко розберуться та поставлять всі крапки над «і».

Також Зеленський заявив, що співчуває Шабуніну та «всім тим співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють у такі неприємні ситуації».

Нагадаємо, сам Шабунін так описав підпал будинку, який, за його словами, знаходиться за 15 хв. від станції метро Славутич:

На фото мій підпалений сьогодні вночі дім.
 

Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід.

Прикметно, що Шабунін називає цей дім своїм, а Зеленський «батьківським».

Так чи інакше, але громадські активісти вважають, що через цей підпал «Аваков має піти у відставку».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень