Зеленський рік тому обіцяв знизити тарифи вдвічі: у результаті комуналка різко подорожчала

Українці згадали відеозвернення президента


Президент Володимир Зеленський рівно рік тому, 2 грудня 2019-го, заявляв, що наступної зими тарифи на тепло вдасться знизити на 50%. 

OBOZREVATEL порівняв тарифи на комунальні послуги 2 грудня 2019-го і 2 грудня 2020-го.

Наприклад, ціни на електроенергію, гарячу воду й опалення не змінилися. Проте ось газ і холодна вода значно подорожчали.

Припустимо, що сім'я опалює будинок газом і на місяць витрачає близько 200 кубометрів (на підігрів води та опалення). Водночас споживає близько 10 кубометрів холодної води. Без урахування електроенергії й тих тарифів, розмір яких не змінився, місячна вартість комуналки для такої сім'ї збільшиться з 1 496 до 1 991 грн.

Другого грудня Володимир Зеленський звернувся до українців зі спортзалу. Серед іншого він заявив:

- Також знайшли цікаве рішення, яке дасть змогу наступної зими зменшити тарифи на тепло майже на половину. Це буде справді окрема програма. Ми готуємо цю інформацію. Готуємо етапи, що буде зроблено, які гроші виділять. Це точно буде не за ваші гроші, – сказав глава держава.

Зазначимо, що з 2020-го в Україні також з'явилася абонплата на газ. Тобто тариф розділили на два складники.

Якщо ж рахувати загальну вартість блакитного палива, виявиться, що блакитне паливо подорожчало мало не на половину, а це 70% у вартості тепла.

Ті українці, які опалюють свої будинки й квартири газом, уже відчули зміни цін, інші ж зіткнуться зі зростанням найближчим часом.

Зокрема, Кабмін ухвалив рішення дозволити постачальникам тепла протягом місяця переглядати вартість своїх послуг, якщо дорожчає й дешевшає газ.

Припускають експерти, блакитне паливо буде дешевшим, ніж минулого опалювального сезону, однак значно дорожчим, ніж нині. Водночас зростуть і ціни на опалення, - йдеться в повідомленя ЗМІ

Національна комісія з питань енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення з 1 січня 2021-го тарифів на розподіл природного газу (так звана абонплата).

У середньому ціни зростуть на 80%.

А от що саме казав Зеленський рік тому:

Натисніть плей для перегляду

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень