Зеленський готовий: Кличко визнав, що «VIP-палати» призначалися для чиновників (ВІДЕО)

Та депутатів. Раніше ж казали, що малися на увазі «ЗЕКИ»

Скандал про «VIP-палати» в лікарнях для коронавірусних осіб із «держохороною», отримав остаточне пояснення.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що президент України Володимир Зеленський погодився скасувати накази про забезпечення чиновників окремими палатами, які охоронятимуться, у разі захворювання, зокрема й на коронавірус COVID-19.

Про це Кличко розповів під час брифінгу 26 березня щодо поширення COVID-19. Трансляцію вела пресслужба КМДА.

Українська мова Кличка не перестає вражати

Натисніть плей для перегляду

От ключові цитати:

- Що стосується нібито VIP-палат для депутатів та інших чиновників – такого немає! Я підняв інформацію щодо розпорядження, яке вчора (25 березня. – Ред.) поширили ЗМІ.


Скажу одне: воно було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і звернення на їх підставі Державного управління справами при президенті.

За його словами, це документи з грифом «для службового користування».

У них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров’я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

«Мова про те, що в разі захворювання першої особи держави повинні бути певні умови: окрема палата, і щоб поруч перебувала державна охорона.


Така практика завжди була. І не тільки в Україні. Але…


Я розмовляв вчора з президентом. Він готовий і налаштований скасувати накази, про які йдеться та які ми зобов’язані виконувати», – підкреслив Кличко.

Цікаво, що ще вчора заступник голови КМДА стверджував, що в відповідному розпорядженні йшлося про палати для осіб, які утримуються в місцях позбавлення волі, але можуть потребувати лікування за межами пенітенціарних установ.

Вчорашнє відео з версією про «ув'язнених»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень