«Збитку місту не наніс», – міський голова Рівного про поїздку до Німеччини й на Октоберфест

З 1 по 3 жовтня Володимир Хомко у складі делегації від Рівного побував за кордоном

Відвідав відразу кілька міст – Забже у Польщі та Оберфіхтах і Мюнхен у Німеччині. На запитання про причину поїздки і суму витрачених на неї коштів, міський голова Рівного Володимир Хомко відповів так:

Їздив за свої власні кошти. На приватному авто, з приватним бензином. І ночував за свої власні кошти. Тому якогось збитку місту не наніс точно.

 

Друге. Мене запрошував і дуже давно міський голова Оберфіхтаха, який керував там 18 років. Він не обраний цей раз і попросив мене приїхати попрощатися. Вони з 1991 року привозять сюди гуманітарну допомогу. Почали привозити ще при Федіву (міський голова Рівного у 1990-1993 роках - Авт.). І я переносив цю поїздку декілька разів. Але цього разу підгадав її під день міста Забже, оскільки воно було по дорозі. Поїхав у Забже. Туди мусив їхати. І звідти поїхав відразу в Оберфіхтах.

За словами міського голови, у місті Оберфіхтах німецькі колеги узгодили з ними перелік гуманітарної допомоги, яку збираються привезти у Рівне: це 25 функціональних ліжок, 2 інвалідні візки з електричними моторами та інше.

Я поїхав подякувати тому колишньому міському голові. У нас була дуже душевна приємна зустріч. Я отримав задоволення. Думаю, що він теж.

 

Чи віз подарунки? Безумовно. Я за свої гроші все купляв. Це була картина з бурштину з краєвидом нашого міста. Були й особисті подарунки. Це не щось аж таке дороге.

 

Що привіз звідти? Хороший настрій, - розповів Володимир Хомко.

Побував він і на святі Октоберфест у Мюнхені. Пробував баварські сосиски і пиво:

Нас запросила мер міста на сніданок і безпосередньо у приміщенні міськвиконкому пригостила баварськими сосисками і пивом.

 

А про Октоберфест - фантастичні враження. Цю поїздку організували вони. Вони знали, що ми приїдемо. Зафрахтували автобус і повезли нас на один день на Октоберфест. Була дуже гарна атмосфера. Я не зловживаю спиртним. Пиво не дуже люблю. Але цей раз випив пива нормально. Мені сподобалося це свято. Думаю, хто не був і має можливість, то варто поїхати.

На запитання, чи смачніше баварське пиво за рівненське, Володимир Хомко відповів так:

Я не великий поціновувач пива, але думаю, що так. Я, коли є можливість, п’ю віскі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень