Заступник мера Рівного вимагає від журналістів пройти через його кабінет. Інакше – «Я вас не знаю»

Репліка журналіста

Успішне досі моє спілкування з представниками нової міської влади Рівного раптом розбилося вщент. Після нинішнього телефонного дзвінка до заступника міського голови Володимира Дяка, який відповідає за житлово-комунальну галузь.

Телефонувала я, як завжди, не з особистих питань. Причому, робила це не вперше. І, якщо досі Володимир Дяк ввічливо відповідав на мої запитання телефоном і навіть жартував, то нині відреагував емоційно гостро і навіть, м’яко кажучи, ледь не послав у добре відомому напрямку.

Чим я могла викликати таке роздратування?

Представилася.

 

Питала про два розпорядження міського голови.

Перше стосувалося попередження про вивільнення працівників управлінь ЖКГ та транспорту у зв’язку з їх об’єднанням. Я запитала, скільки людей планують скоротити. На що отримала відповідь:

- Скорочення не планується, бо кількість працівників у новому департаменті буде ідентична кількості у двох управліннях. У розпорядженні йдеться про вивільнення.

- Вибачте, можливо, я помилилася, то поясніть мені, як правильно.

- Зверніться до юриста, щоб пояснив вам, чим скорочення від вивільнення відрізняється. У вас ще є питання?

- Так. Розкажіть, чому продовжили службове розслідування щодо начальника управління ЖКГ Володимира Пилипчука? У розпорядженні міського голови говориться про якісь нововиявлені обставини. Що це за обставини?

- Це питання стосується захисту персональних даних. Я не можу про це вам розказати. І ви телефонуєте з особистого телефона. Звідки я можу знати, хто ви? Прийдете до мене у кабінет з посвідченням журналістським – тоді й поговоримо.

Зауважу, що з особистого телефона до Володимира Дяка, як і до інших представників міської влади, я телефоную завжди. Адже у зв’язку з карантином вже понад рік працюю дистанційно з дому

Втім, справа навіть не в цьому. Законом передбачено, що журналіст має право отримати відповідь на усний інформаційний запит телефоном (частина 3 статті 19 Закону про доступ до публічної інформації).

І кому, як не Володимиру Дяку, який працював у Генпрокуратурі України, а отже був захисником закону, має бути про це найкраще відомо?

То тепер що, демократія у спілкуванні і дотримання законів владою Рівного закінчилися?

 

І журналістам отримувати інформацію від її представників лише через чиновницький кабінет?

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень