Захворіли парафіяни церкви, яку відвідала померла від коронавірусу жінка в Радомишлі

Чи є у них ця хвороба, зараз з'ясовують

У місті Радомишль Житомирської області до медиків звернулися із  високою температурою  п'ятеро парафіян церкви, яку відвідувала померла від коронавірусу 71-річна жителька.

12 березня вона була госпіталізована із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19 й наступного дня померла.

Парафіяни молилися у  церкві, яку також відвідувала померла від коронавірусу жінка.

Про це УНІАН повідомили  у Радомишльській центральній районній лікарні, куди і звернулися люди, і де лікували хвору на коронавірус.

«Зараз троє людей, що звернулися, вже перебувають на самоізоляції, а стосовно ще двох парафіян, то це питання вирішується», – сказали у лікарні.


Там також не виключають, що і цих хворих доведеться ізолювати.


Також вже ізолювали лікарів, які оглядали хвору на коронавірус пенсіонерку.

У Радомишлі на Житомирщині працівники ДСНС вже дезінфікували церкву та автовокзал, де перебувала померла від коронавірусу 71-річна місцева жителька.

У Радомишлі з'являться блокпости

Нагадаємо, в  ЗМІ стала поширюватися інформація, що померла нібито цілувала ікони в місцевому музеї "Радомисль", а за півтора тижні до цього їх же цілували туристи з Італії.

"Але це абсолютна нісенітниця, ні хворої жінки, ні групи туристів з Італії у нас не було", – запевнили нас у замку-музеї.

Точно відомо, що померла недавно повернулася з Польщі. Вона погостювала у родичів у Львові, а на 8 березня відвідала церкву.

Найближчим часом у місцевій лікарні тимчасово припинять роботу денний стаціонар, стоматологія та аптека. Доступ до будинку хворої закриють, а на виїздах з населеного пункту з'являться блокпости.

У Житомирсько-Овруцькій єпархії ПЦУ розповіли, що храми в області проводитимуть богослужіння, як зазвичай.

"Але переходимо на посилений режим прибирання, з дезінфікувальними засобами.


Більше будемо провітрювати приміщення. Хворим парафіянам рекомендуємо залишатися вдома, щоб не ставити під загрозу здоров'я інших.


А ось після причастя використовуватиметься не звичайний, а одноразовий посуд. І будуть обмеження у привітаннях", – пояснили нам в управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень