Забили українця до смерті просто в аеропорту: португальці тримали чоловіка в кайданках та жорстоко лупцювали (ФОТО)

Заарештовані інспектори міграційної служби Португалії

Історію, що трапилася ще у березні, детально описує видання Факти. Деталі довгий час були невідомі через закриття кордонів, спричинене пандемією коронавірусу.

40-річного Ігоря Гоменюка з Новояворівська забили до смерті в центрі тимчасового утримання в аеропорту Лісабона ще 12 березня.

Тоді дружині Ігоря повідомили, що причиною смерті її чоловіка став епілептичний напад (хоча чоловік ніколи не страждав на епілепсію).

Незабаром стало відомо, что інспектори 15 годин тримали його у наручниках і жорстоко лупцювали.

Цю інформацію підтвердив судмедексперт, що проводив розтин тіла українця. У його висновках вказано, що причиною смерті Ігоря Гоменюка стали множинні забої голови, переломи ребер та внутрішній крововилив.

Трьох офіцерів міграційної служби Португалії затримали. Їм пред'явлене обвинувачення у вбивстві.

Ігор Гоменюк

Востаннє дружина Ігоря Гоменюка розмовляла з ним, коли він сів у літак до Стамбула. У Португалію він повинен був летіти через Туреччину. Ігор попередив дружину, що у нього розряджається телефон.
 
Зі Львова прямих рейсів в Лісабон не було, тому довелося летіти транзитом, - розповіла  Оксана Гоменюк. - Варіант діставатися через Стамбул здався найзручнішим. Деякі видання написали, що Ігор летів в Лісабон на роботу, але це не зовсім так. Чоловік летів як турист по біометричного паспорту.
У Лісабоні у нього була запланувала зустріч в одній компанії, де йому могли запропонувати роботу (йшлося про роботу в Бельгії, яку забезпечувала португальська будівельна фірма). Але навіть якщо б його взяли на цю роботу, він розпочав би не відразу: чоловік планував повернутися в Україну, а вже потім їхати до Бельгії.
Головний аеропорт Португалії. Десь усередині знущалися над українцем.
 
За її словами, він з 2014 року їздив на заробітки за кордон. З документами у нього було все гаразд.
Українець працював на будівництвах. З біометричним паспортом він мав повне право заїжджати на територію Португалії. Жінка досі не розуміє, чому в аеропорту його не пропустили.
Швидше за все, він просто не сподобався комусь із інспекторів міграційної служби.
Через коронавірус Оксана не могла прилетіти на опізнання тіла чоловіка. Але, коли побачила його фотографії, стало зрозуміло, ЩО насправді стало причиною його смерті: 
 
Співробітники похоронного бюро прислали мені фотографію Ігоря. Я була нажахана. Побачила на його обличчі синці, синці ... Неозброєним оком було видно, що його сильно побили. Пізніше висновок судмедексперта це підтвердив. 
Мені спочатку говорили, що збираються відправити тіло в Україну, але потім сказали, що через пандемію коронавірусу це неможливо. Тому довелося дати дозвіл на кремацію.
Ігор Гоменюк з дружиною та донькою
 
У Ігоря Гоменюка залишилися 14-річна донька і восьмирічний син. Оксана не розповіла дітям, як насправді помер їхній тато. Сказала, що причиною смерті стала хвороба.
 
Нещодавно прах Ігоря привезли в Україну, і Оксана змогла його поховати.
 
Діти не можуть повірити в те, що тата більше немає. Я і сама в це не вірю. Не уявляю, як жити далі. На що утримувати дітей, адже чоловік був нашим годувальником. Я живу з батьками-пенсіонерами. Працюю вчителем у школі. Думаю, ви самі розумієте, які там зарплати ... Португальського адвоката нам надало українське консульство. Близько двох тижнів тому адвокат отримав доступ до матеріалів кримінальної справи.
Напевно, незабаром ми будемо знати ще більше. Я сподіваюся, що вбивць мого чоловіка покарають за всією суворістю закону, - говорить Оксана Гоменюк.
 
Зараз троє інспекторів перебувають під домашнім арештом, з електронними браслетами. У португальських ЗМІ сказано, що такий запобіжний захід обрали виключно через пандемію коронавірусу - мовляв, в іншому випадку вони вже були б в СІЗО, так як обвинувачуються у вбивстві. 
 
Слідство триває.
 
Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень