Заборона на переказ грошей, під ковпаком НБУ тепер опиниться кожен: що зміниться з 28 квітня (ФОТО)

У Раді придумали, як ускладнити життя українцям

Українцям серйозно ускладнили здійснення грошових переказів (поповнення рахунків, оплату товарів)

Це передбачено новою редакцією закону про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, який Верховна Рада ухвалила 6 грудня.

З 28 квітня потрібно надавати документи при проведенні грошових переказів без відкриття рахунку (карткового або будь-якого іншого) на суму більше 5 тисяч гривень.


Зараз це правило діє для операцій понад 15 тис. грн

Нововведення може суттєво ускладнити життя українцям.

Для того, щоб отримати звичну фінансову послугу на зразок переказу від близьких або оплати послуг, доведеться пройти процедуру повної ідентифікації: пред'явити паспорт та код працівникові фінансової організації, що надає послугу.

В НБУ уточнили, що оновлені вимоги закону не поширюються на:

  • оплату житлово-комунальних послуг, оплату податків, штрафів, інших обов'язкових зборів і платежів (незалежно від суми) сплату кредиту в сумі до 30 тис. грн;
     
  • перекази для оплати товарів і послуг, здійснені платником за допомогою платіжної карти (або іншого електронного платіжного засобу), якщо її номер супроводжує переказ (незалежно від суми)
  • всі готівкові перекази в межах України в сумі до 5 тис. грн;
     
  • зняття коштів зі свого рахунку.

ІДЕНТИФІКАІЯ особи (УВАГА!)

Згідно з новим документом, вже з 28 квітня 2020 року українці не зможуть оплатити комунальні послуги онлайн без ідентифікації особистості.

Також неможливо буде отримати грошовий переказ від близьких, сплатити різні сервіси та послуги, купити передплачену картку і скористатися безготівковими коштами.

Щоб віддалено скористатися фінансовими послугами треба буде пройти процедуру повної ідентифікації. Необхідно буде знайти співробітника цієї фінансової організації, що надає послугу і пред'явити йому паспорт і код.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень