«З позитиву – автомобіль. Але без лікаря», – священник з Рівненщини про зміни у медицині села

Реформування, пише він, не привело до поліпшення

Священник Павло Дубінець з села Морочно Зарічненського району у Фейсбуці написав: 

Павло Дубінець 19 лютого о 13:48 · Торік з вдячністю, надією та сподіваннями відкрили в моєму Морочно амбулаторію доступної медицини. На торжестві все виглядало, як у кіно: помпезні слова виступальників, нагородження, квіти, надувні кулі. І навіть квадрокоптер у небі знімав для гарної картинки.

 

Що тепер маємо? З позитиву - автомобіль новий для лікаря. Все інше... лікаря як не було, так і немає, більше спрощено посаду лаборанта. Фельдшер та медсестра сімейної медицини і санітарка з водієм - ось і вся доступна медецина на 9 сіл.

 

А що раніше мали? Лікар, медсестра, лаборант, патронажна над дітьми сестра, акушер, стоматолог, ті ж санітарка і водій. Навіть аптека з польських часів діяла в селі.

 

Тепер на словах медицина - доступна і більше нічого. ДОЖИЛИСЯ! Чому все так? Хто винен, якщо гасла -- хороші, а насправді - пшик? Невже в радянський тоталітарний час здоров'я людини було важливіше, ніж тепер у демократичній незалежній Україні? Питань багато.

 

Але є мабуть доля і вини самих нас морочлян, бо живемо за принципом : моя хата скраю... Чому не відстоювали аптеку, стоматолога, інші медичні посади, які доступно нам наближали медичні послуги! Уся медична галузь котиться у прірву, і це очевидно на прикладі мого Морочно. Байдужі - значить нам так добре! Ось тільки за здоров'я своє тривожно. Точніше, хто допоможе на першій порі, коли трапиться біда?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень