Моляться і зцілюються: мощі святих у Почаївській Лаврі лікують парафіянин вже ціле століття (ФОТО)

Дива і зцілення трапляються і нині

З давнини і по сьогодні Почаївський монастир є однією з найшанованіших святинь, яку щорічно відвідують тисячі прочан. На території цих земель ще з часів започаткування  Свято-Успенської Почаївської лаври відбувалися дива та зцілення вірян. 

У Почаївській Лаврі покояться нетлінні мощі преподобного Іова.

Ще в 12 років прийняв чернецтво в Угорницькій обителі з ім'ям Іов. У 30 років його посвятили в священики, а незабаром після цього він прийняв велику схиму з ім'ям Іоанн. Більше 20 років він пробув ігуменом у Дубенському монастирі, що на Волині. 

Ще за життя він був прославлений за свої чудотворення, а після смерті у 1651 році безліч людей стверджували, що спостерігали  незвичайне сяйво над його могилою. Вони зверталися за допомогою до преподобного та отримували її, зцілюючись від хвороб. 

Через 8 років після смерті мощі преподоброго, в присутності Київського Митрополита Діонісія і безлічі людей, були підняті з землі. Зараз вони почивають у печерному храмі і щодня відкриваються людям для поклоніння.

Мощі преподобного Амфілохія також покояться у Почаївській Лаврі.

У ХХ ст. в Лаврі пролив нове світло віри і благочестя преподобний Амфілохій.

Юнаком його призвали до царської армії. Пройшовши через багато випробувань, у 1925 році він вибрав тернистий шлях порятунку і пішов у Почаївську Лавру.

 

У праці і смиренні молодий чернець виконував покладену на нього обітницю. Незабаром він постригся у монахи з іменем Йосиф. Виконуючи чернечу роботу, отець Йосип в той же час лікував хворих і особливо став відомим як костоправ.

Одного разу своєю мужністю і сміливістю отець відстояв закриття Троїцького Собору. Після цього Йосипа заарештували і відправили до психіатричної лікарні, а після цього тодішня влада заборонила йому повертатися до Лаври. Крім того, іншого разу - також за вказівкою влади - його побили майже до смерті. Пізніше Йосипа прийняли в схиму під ім'ям Амфілохій.

Преподобний Амфілохій ще багато років допомагав людям, отримавши від Господа дари ясновидіння і зцілення. Десятки, якщо не сотні тисяч людей, зцілив Преподобний. Все життя святого було служінням Господу і ближньому.

 

Після його смерті 1971 на могилі старця стали траплятися дива і зцілення, які не закінчуються і понині.

Мощі преподобного Амфілохія Почаївського відкриті для поклоніння у печерному храмі. Пам'ять його святкується 31 травня.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень