«Їх не затримали, а просто не пропустили», - реакція офіційного представника України на інцидент в Афінах (ФОТО)

17 українських громадян застрягли в аеропорту у Греції – без їжі та води, в антисанітарних умовах

Зліва - українці, яких затримали в аеропорту Афін, справа - директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев

Про інцидент, який стався у столиці Греції напередодні ввечері, ми писали тут:

Антисанітарія, голод і спрага: в аеропорту Афін затримали 15-х українців з дітьми (ВІДЕО)

Лише кілька годин тому до них пропустили консула. Він передав затриманим речі найпершої потреби.

Зокрема, мило, пляшку антисептика, воду, туалетний папір і матраци - речі, яких у камері просто не було.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила одна із затриманих пасажирок Ania Valevska. Дівчина також пише, що компанія Wizzair передала для своїх п’яти пасажирів бутерброди і воду, а Ryanair – і досі ніяк не відреагувала.

Фото, опубліковані однією з затриманих пасажирок - Анною Валевською

Тим часом директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев заявив, що громадян України не затримали - їх просто не пропустили в аеропорту Афін у зв'язку з карантинними обмеженнями, що діють у Греції, передає «Укрінформ»:

Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з чинними обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та виїхав до аеропорту. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідування, - зазначив він.

Є також інформація і від Посольства України у Грецькій Республіці. Там повідомляють, що завдяки проведеній роботі з поліцією українцям дозволили додатково купувати напої та їжу на території поліцейської дільниці аеропорту.

Фото зі сторінки Анни Валевської

Крім того, з партнерами компаній Wizzair і Rayanair підтверджено забезпечення пасажирів харчуванням, а повернення 17-ти громадян України (у т.ч. й двох дітей) можливе першими ж зворотними рейсами Афіни – Київ: Wizzair – вівторок, 07.07 о 21.55, Ryanair – понеділок, 06.07 (щодо точного часу рейсу очікується підтвердження).

Консули України співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущених громадян України, яких віднесено до категорії «небажані», не застосовувалася процедура «депортації», - повідомляють у посольстві.

Додамо, що в’їзд на територію Греції залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців, які мають посвідку на проживання у Греції. А придбання квитка на авіарейс не гарантує дозволу на перетин кордону. 

На цьому наголосили у Консульстві України у місті Салоніки (Греція).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень