Європа зачекає? Рівненський нардеп – про законопроект щодо транспортних реформ в Україні

Його вже понад півроку не можуть розглянути у Верховній Раді

Україна взяла на себе зобов’язання перед Європою провести транспортні реформи,  в тому числі запровадити техогляд легкових автомобілів по-новому, тобто щоб це робили приватні СТО на вибір водія і несли за свою роботу відповідальність. Це записано в Угоді про асоціацію з ЄС.

Нардеп від Рівненщини, член Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Сергій Євтушок про такі зобов'язання перед Європою знає і вважає, що транспортні реформи потрібні. Але каже, що поданий у листопаді 2017 року законопроект на засіданні Комітету навіть не обговорювали:

У нас ще не було дискусії з того приводу в Комітеті. Хоча секретаріат комітету вже отримав документи. Законопроект дуже складний. Напевно, тому його зараз поки опрацьовують у Комітеті, секретаріаті. І поки не виносять на обговорення засідання комітету.

 

В мене, якщо так подивитися по графіку, немає ілюзій, що його ухвалять протягом цих двох тижнів. Хоча, можливо, в Комітеті  у нас дискусія розпочнеться. Ми низку законів, що стосуються транспорту  і великогабаритного, і вантажного вже проговорили, проголосували, відправили в сесійну залу. Що стосується вагових авто - дали можливість парламенту визначатися. Але щодо цього законопроекту, то поки - пауза. І я не знаю, коли запуститься процедура.

Cергій Євтушок

Сергій Євтушок також коротко описав суть змін, передбачених цим законопроектом:

Закон стосується різних суб’єктів господарювання і водіїв. За його логікою, буде Міністерство інфраструктури давати дозволи на станції обслуговування проводити технічний огляд і давати висновок на той чи інший автомобіль. У свою чергу, Укртрансбезпека має закупити відповідне обладнання і на дорогах контролювати стан автомобіля.

 

Там відразу йдуть санкції різні, обов’язковий техконтроль транспорту на дорогах. А за невиконання буде штраф 20 неоподатковуваних мінімумів. Випуск на лінію автотранспорту, який не відповідає вимогам,  штраф посадовим особам 40 неоподатковуваних мінімумів. Порушення режимів праці (буде стосуватися відпочинку водіїв) штраф - до 40 неоподатковуваних мінімумів, посадовій особі, яка випускає водія, якйи не відпочив, -  60 неоподатковукваних мінімумів.

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень