Якщо ви у скруті: як і скільки допомоги можна отримати від Рівненської ОДА

Кому можуть допомогти?

У 2020-му Рівненська обласна держадміністрація надала людям матеріальної допомоги на понад 3,5 мільйона гривень. Про це повідомили в ОДА у відповідь на інформаційний запит Суспільногоповідомляє Радіо ТРЕК.

Суспільне поцікавилось, хто може звернутися за допомогою, на яку суму можна розраховувати та скільком людям адміністрація допомогла торік.

Хто може претендувати на допомогу від ОДА

У відповіді за підписом заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської йдеться, що допомогу можуть отримати:

  • громадяни області, які потрапили в скрутне матеріальне становище;
  • потребують дорогого лікування;
  • потерпіли від стихійного лиха, надзвичайних ситуацій;
  • не мають можливості отримувати з будь-яких джерел існування з поважних причин;
  • учасники бойових дій, учасники антитерористичної операції – добровольці, члени сімей загиблих в АТО та сім'ї загиблих на Майдані;
  • батьки (або законним представникам за наявності відповідних документів) дітей з інвалідністю та із малозабезпечених та багатодітних сімей.

Як цю допомогу отримати

Щоб отримати допомогу, треба звернутися із заявою про надання допомоги до голови чи заступників голови ОДА на особистому прийомі або надіслати заяву поштою, передати уповноваженими особами.

До заяви, поданої до відділу роботи із зверненнями громадян апарату ОДА, додаються:

  • копії сторінок паспорта громадянина України або копія паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм з додатками;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • підтвердні документи щодо факту складних життєвих обставин, спричинених довготривалим лікуванням, станом здоров'я, соціальним становищем у разі пожежі, стихійного лиха та інших тяжких особливих обставин тощо, а саме:

 

довідка медичного закладу;

 

на відшкодування збитку від пожежі, стихійного лиха — копія пожежної частини про пожежу, довідка сільської ради тощо;

 

копія довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечення її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України або посвідчення, що підтверджує встановлений статус;

 

копія посвідчення, що дає право на визначені чинним законодавством пільги (у разі наявності);

 

копії документів, які підтверджують родинний зв'язок (у разі звернення за одержанням матеріальної допомоги на члена сім'ї);

 

для внутрішньо переміщених осіб копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Скільки можуть дати

Допомогу від ОДА можна отримати раз на рік. Її розмір визначає комісія з питань надання одноразової матеріальної допомоги найбільш незахищеним верствам населення Рівненської області в межах від 300 до 5000 гривень.

У разі довготривалого чи вартісного лікування, стихійного лиха, поранення, контузії та каліцтва, отриманих внаслідок участі в АТО тощо, за пропозицією комісії та погодженням голови ОДА чи його заступників, в ОДА можуть надати більшу допомогу і як виняток – повторно за рік.

У 2020-му році Рівненська ОДА надала одноразову матеріальну допомогу 2 033 людям на загальну суму 3,52 мільйона гривень.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень