Якщо ви не любили оператора «ВОЛЯ», то знайте: «ВОЛІ» більше не буде» (ФОТО)

Точніше: «Її купує «ДАТАГРУП»

«Датагруп» оголосила, що досягла домовленості про придбання в Україні 100% групи компаній Volia за повної підтримки фонду EEGF II Horizon Capital.

Угода підлягає офіційному схваленню з боку регуляторних органів, - повідомляє пресреліз компанії.

Ця новина має неабияк потішити велику кількість мешканців України. Як пише далі Mind.UA:

«Візія об'єднання цих двох компаній, кожною з яких володіє фонд прямого інвестування, була давньою мрією Horizon Capital і «Датагруп».


Ми раді реалізувати можливості, що виникають у результаті злиття двох компаній, які доповнюють одна одну.


Як «Датагруп», так і Volia працюють у дуже фрагментованих галузях, що історично означало обмежений інтерес інвесторів і відповідний обсяг інвестицій.


Масштаб має дуже велике значення, коли йдеться про телекомунікаційну інфраструктуру, щоб відповідати вимогам зростаючої діджиталізації країни, а це потребує значних капіталовкладень для модернізації та розширення як мережі доступу, так і національної оптоволоконної інфраструктури», – прокоментувала цю угоду Олена Кошарна, засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital.

Очікується, що після злиття бізнес приноситиме понад $130 млн виручки.

Також є сподівання, що припиняться численні нарікання клієнтів на рівень послуг від «ВОЛІ».

Тим часом у цитованій публікації читаємо:

«Ринок фіксованого широкосмугового доступу до мережі Інтернет в Україні надзвичайно роздроблений, оскільки в країні працює понад 5 000 постачальників цієї послуги.


Ця велика фрагментація не дозволяє більшості гравців підтримувати високий рівень інвестицій, необхідний для постійного впровадження нових технологій, що є критичним у сучасному цифровому світі.


Злиття компаній «Датагруп» та Volia дозволить нам створити операційну синергію, інвестувати в модернізацію наших мереж, продовжувати надавати високоякісні послуги нашим клієнтам та відкриє більше можливостей для наших співробітників.

 

Кожна компанія обслуговує різні сегменти ринку: «Датагруп» є лідером B2B-сегмента, лише 15 % доходів якої приносить B2C, тоді як Volia – лідер у сегменті B2C, що отримує менш ніж 5 % своїх доходів від B2B-клієнтів.

 

Після інтеграції об'єднаний бізнес генеруватиме понад $130 млн виручки та $50 млн EBITDA з одним із найнижчих коефіцієнтів заборгованості серед великих телекомунікаційних компаній у регіоні Центральної та Східної Європи», – заявив Михайло Шелемба генеральний директор та акціонер «Датагруп»

Іншими словами, «Датагруп» умовно займається переважно «оптоволокном» по всій Україні і роздає інтернет підприємствам, які вже й постачають його іншим підприємствам та людям як кінцевим споживачам.

Натомість «Воля» була одним із лідерів на ринку інтернет послуг для кінцевого споживача.

Наскільки виграють від цього ті ж самі кінцеві споживачі - ми дізнаємося вже незабаром.

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень