«Якщо хворіють після 60, то й ізолювати треба після 60», - відомий рівненський лікар про карантин

А не всіх - на карантин

Відомий рівненський лікар, ініціатор відкритих реанімацій Павло Сільковський висловив у соцмережі Фейсбук свою думку щодо введення карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу: 

Paul Silkovskyi 1 год · Зустрів інформацію про ідею, яку чомусь називають «британською». Поділюся тут.

 

Якщо група ризику по коронавірусу починається від 60 років, то і максимально ізолювати потрібно саме цю групу. Інші ж мають жити без обмежень. При цьому контактувати; якщо і хворіти, то в легкій формі і отримати при цьому масовий колективний імунітет. У випадку ж ускладнень, вірогідність яких дуже низька, система охорони здоров‘я з ними цілком може справитись. А вже після того, як колективний імунітет буде вироблений, ризик зараження у літніх людей буде мінімізований.

 

При цьому діти і студенти могли б навчатися далі, економіка - працювати. І взагалі, не лякати нікого кримінальною відповідальністю через карантин. Фокус на проблемній групі міг би бути більш керованим і в перспективі дав би кращі результати.

 

У випадку ж загального карантину, при найкращих розкладах людство пройде пандемію коронавірусу і буде ще менш готовим до нових викликів через відсутність колективного імунітету.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень