Якість, комфорт і безпека понад усе, - власник ЖК «На Щасливому» Роман Курис

У Рівному живе багато професіоналів

Роман Курис

Про більшість з них відомо небагато, бо вони тихо роблять свою справу без лишнього галасу. Розбудовують місто, аби створити для рівнян комфортне життя.

Було у нашому місті колись занедбане, нікому непотрібне поле, пустка. А коли воно потрапило до потрібних рук – на його місці за кілька років з’явилося фактично ціле містечко. І непросто житловим мікрорайоном. Місце, де колись була пустка, стало окрасою і фактично центром міста зі своїм життям, своїми святами і своїми мешканцями. Мова йде про житловий комплекс «На Щасливому», який, по суті, нині став окремим містом у місті через розвинену інфраструктуру та якість життя.

Як відомо, за кожним успішним проектом стоїть не менш успішний фахівець. З огляду на те, що сьогодні цей мікрорайон набуває серед рівнян все більшої популярності з кожним днем, до нього є велика цікавість, тому ми вирішили поспілкуватися з людиною, чиїми зусиллями та з чиєї ініціативи був збудований цей житловий комплекс. Мова йде про бізнесмена і забудовника Романа Куриса.

Сам він – власник, ініціатор створення, куратор та ідейний натхненник ЖК «На Щасливому». Саме завдяки йому відбулася забудова цього мікрорайону. Саме його ідеї для ідеального життя втілені там. Саме під його чітким контролем зводилися усі будинки, створювалися парки та зони відпочинку, продумувалися усі деталі, щоб мешканцям там жилося якнайкомфортніше.

Сьогодні ЖК «На Щасливому» – це повноцінне «місто в місті», адже на його території є абсолютно все, що необхідно для комфортного життя – від різноманітних магазинів до спортивних та навчальних закладів, таким чином його мешканцям по суті не потрібно їхати кудись далеко на шопінг, за розвагами чи враженнями. Там є вже свої традиційні масові свята, які часто можуть дати фору загальноміським заходам. Відтак, ми взяли екслюзивне інтерв’ю у власника ЖК Романа Куриса, аби дізнатися, як все починалося, що вдалося втілити і якими зусиллями, а також про те, що є далі у планах цього бізнесмена.

- Ваш житловий комплекс нині є одним з найкращих у Рівному. Розкажіть, як вдалося досягти такого успіху та з чого усе починалося?

- Почалося все ще у 2012 році. Клаптик поля в місті, де була пустка, ми вирішили перетворити на надсучасний європейський житловий комплекс. Була ідея – і ми її втілили. Почалося з одного будинку, а за увесь час ми збудували там вже більше 30 будинків, в яких проживає 10 тисяч мешканців. Житловий комплекс переріс у справжній новий район площею у майже 50 га. І нам ще є куди рухатися і розбудовуватися далі.

- Розкажіть, як починалася Ваша кар’єра?

- Я сам родом з міста Дубна. Там я навчався спочатку у школі №6, а потім у гімназії №2. Після школи поступив в НУВГП, де вчився на економіста, а вже цього року я отримаю вищу освіту за спеціальністю «юрист» в Острозькій Академії.

Так склалось, що після закінчення школи у мене був дуже важкий період у житті, тому я подався жити в монастир – пів року я прожив у Почаївській Лаврі. Після цього почав вже займатися трудовою діяльністю: робив бруківку, паркани, металопластикові вікна і навіть відкрив свій цех з виробництва металопластикових вікон. Потім почав займатися ремонтами, згодом був директором цегельного заводу. А одного разу у мене виникла ідея забудувати поле, де зараз і розміщений ЖК «На Щасливому». Спочатку знайшов інвестора, який в мене повірив, але, не маючи досвіду у цій галузі, перший збудований там об’єкт був збитковим. Проте інвестор вірив далі в мене і в мої сили – і ми продовжили будувати: збудували другий, а потім вже третій будинок, який нарешті вийшов «на нуль». І вже після цього до мене підтягнулося багато інших інвесторів, які повірили у мою ідею і цей проект, тож «Щасливе» почало розбудовуватися великими темпами.

- Чим сьогодні може похвалитися ваш житловий комплекс?

- На сьогоднішній день на території ЖК є 12 дитячих та спортивних майданчиків, власний парк на 3 га з фруктовим садом, де висаджено майже 5 тисяч дерев, для мешканців створено власне ОСББ, працює найбільша у Західній Україні фотостудія, є 20 альтанок з мангалами для барбекю, функціонує приватний дитячий міні-садок, є футбольне, баскетбольне та волейбольне поля з тенісними кортами, два гаражні комплекси з боксами, необхідна кількість паркомісць для авто, власний сучасний фітнес-клуб та низка різноманітних магазинів та закладів для відпочинку. До речі, саме я першим у місті започаткував будівництво фонтанів на території житлового комплексу, і сьогодні їх там вже встановлено два. Також ми пишаємося тим, що вся територія мікрорайону, навіть найпотаємніші його закутки, та усі будинки облаштовані власною надсучасною надійною комплексною системою відеоспостереження з можливістю віддаленого контролю.

- Що було на меті, коли Ви створювали цей житловий комплекс?

- Наша основна ціль була зробити мікрорайон не таким, яким є наше місто. Він мав бути сучасним, європейським, інноваційним, безпечним та комфортним для людей. Він мав мати найбільше зон для відпочинку, власну паркову зону - і ми усе це зробили. На сьогоднішній день мікрорайон є повністю автономним, він може навіть відокремитися від міста за потреби. Таке собі місто в місті. Він живе своїм власним розміреним та незалежним життям.

- Чому Ви обрали для себе саме будівельний бізнес?

- Мені ця галузь подобається. Це дуже цікаво – будувати, створювати нові будівлі, придумувати цікаві рішення і оригінальні ідеї, а потім зуміти їх усіх реалізувати. Тим паче, в мене тато також будував, і логічно, що я як його син перейняв від нього певні навики. Коли почав будувати, то відчув, що отримую від цієї роботи надзвичайне задоволення, а це – рідкість сьогодні. Тому і почав далі розвиватися у цій галузі. І ось вже створив один з кращих масштабних житлових комплексів у Рівному.

- Що для Вас є пріорітетним у роботі та веденні бізнесу?

Якість будівництва – пріоритет номер один для мене. Також важливим є вміння дотримуватися порядку у мікрорайоні. Для цього створили управлінську компанію, аби мешканці відчували себе на території ЖК і вдома у безпеці, те, що про них дбають. Після того, як будинок здається в експлуатацію, ставимо перед собою завдання завжди – щоб будинки залишалися як нові впродовж довгих років, а для цього їх потрібно щодня якісно обслуговувати, утримувати, доглядати. Наші мешканці зі своїми проблемами не самі. Ми завжди готові їм допомогти у будь-яких ситуаціях. Саме тому у нашому житловому комплексі панує такий клімат, що люди хочуть там жити і почуваються там надзвичайно комфортно.

- З якими проблемами, здебільшого, доводиться стикатикатися Вам як забудовнику у своїй роботі у Рівному і як вдається з ними боротися?

- На жаль, сьогодні в бізнесовій галузі міста склалася така ситуація, що найкращою для нас допомогою є, коли нас просто не чіпають. На жаль, в нас ще залишилися певні чиновники, які готові створювати підприємцям проблеми для того, щоб потім їх за певну для себе вигоду героїчно вирішити. І саме тому ми тепер з’являємося в публічній площині - щоб люди чули, бачили і розуміли, що відбувається. Виносимо ці проблеми на загал, бо чиновники найбільше бояться громадськості. Наприклад, усі чули про наш конфлікт з начальником обласного ДАБІ Ігорем Мічудою. Ось це яскравий приклад того, як підприємцям ставлять палки в колеса. Коли з нас вимагали чималу суму, аби прийняти будинок в експлуатацію, а коли ми відмовилися платити, бо хотіли все зробити в законний спосіб, нам почали усілякими перевірками блокувати роботу і нацьковувати на нас журналістів.

- До речі, про публічність. Ви – доволі впливова і відома у Рівному особа, але досі були непублічним, ховалися у тіні. Чому?

- Чесно, я не люблю публічності. Надаю перевагу тихо, але продуктивно собі працювати, робити те, що знаєш і любиш. Але сьогодні часи такі, що якщо хочеш кудись далі пробитися і чогось більшого досягнути, то без публічності більше ніяк. От і ми вже дійшли до того, що треба виходити в публічну площину, бо і мікрорайон хочеться якомога більше представити громадськості, і легше буде боротися з такими чиновниками-корупціонерами. Бо людям здається, що все гладко і просто у нас, а насправді ми ведемо якусь боротьбу щодня, і про це більше не хочемо мовчати.

- Знаю, що Ви багато займаєтеся благодійністю, були одним з перших забудовників, хто подарував квартири дітям Героїв Небесної сотні. Крім цього, Ваша компанія матеріально допомагає важко хворим і підтримує багато соціальних проектів, але Ви про це не афішуєте. Чому?

- Ми ніколи не говоримо на загал про нашу благодійну допомогу, бо я вважаю, що благодійність має бути тихою, а не публічною. Ми справді багато допомагаємо, але не збираємось піаритися на цьому. В людей проблеми, в них біда – ми їм просто допомагаємо, і все. Тут немає про що голосно говорити.

- Поділіться трішки власними планами на майбутнє.

- Плани насправді грандіозні, і я вірю, що все вдасться втілити. Перш за все, я хочу змінити це місто - зробити його комфортним, безпечним, зручним для життя, щоб люди не хотіли з нього тікати, а хотіли в ньому жити і працювати. Ми вже втілили це в життя у ЖК «На Щасливе» і мріємо, що наш мікрорайон невдовзі розростеться і стане великою частиною міста, а місто відповідно тягнутиметься за нами і почне так само змінюватись і ставати сучаснішим. Я був би радий, якби наше місто так само змінилося, як змінилося те поле, на якому сьогодні розбудований житловий комплекс «На Щасливому». Хочеться, щоб місто змінювалося на краще, щоб воно розвивалось, щоб у нього з’являлися такі ж парки і фонтани, як є у нас в мікрорайоні.

Що стосується ЖК «На Щасливому», то вже цього літа, а саме 1 серпня ми запустимо в роботу надсучасний повноцінний приватний дитячий садочок, аналогів якому наразі немає в Західній Україні, а в планах далі – побудувати ще й школу, власний медичний заклад. На території ЖК вже розпочалося будівництво великого торгово-розважального центру. Також плануємо запустити до мікрорайону маршрутний транспорт. Очікуємо, що скоро у нас буде жити 30-40 тисяч людей. Ми продовжуватимемо активно розвиватися у соцмережах, популяризуватимемо наш ЖК і нашу дільність у ЗМІ, щоб люди бачили, що ми робимо і яка в нас є на сьогоднішній день ситуація.

- Чи допомагає Вам у діяльності якось міська влада?

- На сьогоднішній день все робиться за гроші власника. З міського бюджета на благоустрій житлового комплексу не було витрачено ні копійки. Все збудовано за власні кошти. Хоча однозначно підтримка міської влади є. Як ми бачимо, їм подобається наша ідея нашого мікрорайону, і вони так само готові втілювати наші ідеї в життя. Міська влада висловила готовність разом з нами зробити реконструкцію вулиці Чорновола, зливову каналізацію, а ми у свою чергу готові це співфінансувати, хоча це взагалі не є наше питання, а це – прерогатива міста, оскільки ми є забудовники і сплачуємо пайову участь. На сьогоднішній день проект проведення зливової каналізації вже перебуває у стадії розробки. Тож ми співпрацюємо.

- На території ЖК «На Щасловому» ось-ось запрацює новий приватний надсучасний дитячий садочок європейського зразка. Кому належить ідея його створення?

- Ініціатором його будівництва був я. Адже мені як власнику комплексу важливо, щоб моїм мешканцям жилося в ньому максимально комфортно, а для цього потрібна розвинена і зручна інфраструктура. У нас живуть здебільшого молоді сім’ї з дітками, тому потреба у садочку була дуже гострою. Тому я і вирішив, що його необхідно побудувати. Я сам безпосередньо спланував цей проект, придумав, яким він має бути і яка територія для нього потрібна. Його будівництво також відбувалося під моїм чітким керівництвом, відтак, усі мої ідеї втілені в життя якнайкраще.

- Як Ви любите відпочивати і проводити своє дозвілля?

- У вільний час я найбільше люблю рибалити, їздити на полювання, зустрічатися з друзями, а також проводити час зі своєю сім’єю.

- До речі, майже нічого не відомо про Вашу сім’ю. Розкажете щось трохи?

- В мене є чарівна і кохана дружина. Ми виховуємо трьох діток. Це все, що я можу розповісти, бо хотів би, щоб сім’я все-таки залишилася темою табу. Сім’я – це надто близьке і дороге, щоб про неї всім розказувати.

Марина НАЗАРЧУК,  http://rivne.media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень