Як змінити прописку власникам ID-картки

Це не забере багато часу

Оновити інформацію на ID-картці легко. Зокрема, на безконтактному електронному носію можна змінити місце проживання, каже головний спеціаліст зі зв`язків з громадськістю обласної міграційної служби Валентина Іванюк:

Вносити зміни на ID-картку можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС на підставі відповідних документів.

 

У разі реєстрації місця проживання одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується тільки за одну адміністративну послугу, і виконати таку послугу можна одночасно.

Вона також зазначила, що зменшилась кількість виданих закордонних паспортів. Імовірно, це пов’язано з періодом відпусток.

Однак попит на виготовлення ID-карток залишається сталим. За три місяці літа видали понад 10 тисяч документів.

Ось, які документи потрібні для того, щоб оформити реєстрацію місця проживання:

документ, до якого вносяться відомості про місце проживання: це може бути паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист.

 

при реєстрації дитини до 16 років - надається свідоцтво про народження;

 

квитанція про сплату адміністративного збору;

 

документи, що підтверджують право особи на проживання, тобто: документи на право власності, рішення суду про надання права на користування житловим приміщенням, договір оренди або інші документи.

У разі якщо таких документів немає, реєстрація може здійснюватися тільки за згодою власника житла (якщо власників кілька – за згодою всіх власників);

 

військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень