Як зекономити 50% на електриці: українцям радять змінити звички та почати жити, як в ЄС (ФОТО)

«Економіка має бути економною» (с)

Щоб зекономити на платіжках за світло до 50%, достатньо виконувати прості правила.

Вважається, що «дешева електроенергія» привчила українців не бути економними. Натомість у Європі всі люди вже давно дуже економно ставляться до витрат газу, води, електроенергії та тепла.

 [media=193252]

Зокрема, як пише ГЛАВКОМ, у пік літнього енергоспоживання слід замислитись, чи все в оселі оптимізовано для раціонального використання електроенергії.

Деякі побутові звички допоможуть зменшити споживання електроенергії на 50%.

Раціонально користуйтесь найбільш «прожерливими» електроприладами з нагрівальними спіралями та термоелементами:

БОЙЛЕР. Зменште температуру нагріву води, влітку приємно приймати прохолодний душ.


ЕЛЕКТРОЧАЙНИК. Зранку закип’ятіть повний чайник і перелийте воду в термос: протягом дня можна пити гарячі напої без зайвих енерговитрат. Також очищуйте чайник від накипу.


ФЕН. Влітку повітря в оселі тепле, отже не потрібно встановлювати максимальну температуру нагріву приладу або зменшити його використання, адже волосся швидко висушується самостійно.


ПРАСКА. Вимикайте праску в перервах у прасуванні


КОНДИЦІОНЕР, який увімкнений протягом спекотного дня, повинен працювати при зачинених вікнах та дверях. А вночі, коли стає прохолодніше, можна використовувати режим «еко» або вимкнути прилад та провітрити приміщення.

Також радять:

Використовуйте енергоефективне LED-освітлення, яке споживає на 80% менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання.

Вимикайте з мережі прилади, якими не користуєтесь та зарядні пристрої після повної зарядки гаджетів. Також не залишайте техніку у режимі «сну», щоб не витрачати зайву енергію.

Якщо у вас встановлений двозонний лічильник, з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія коштує вдвічі дешевше, користуйтеся функцією «Відкладений старт» для техніки, де він передбачений. Наприклад, перемістіть роботу мультиварки, пральної або посудомийної машини на економні години.

Обирайте техніку класу «А» та вище – нові моделі більш енергоефективні за старі.

Ну, й на завершення:

«З кожним роком рівень енергоспоживання зростає, адже кількість електроприладів в оселях збільшується, – зауважує ГЛАВКОМУ директор електропостачальної компанії. – Щоб зменшити суму в платіжці за світло, не обмежуючи комфорт, варто дотримуватися цих простих побутових звичок».

Все це дуже добре, але було б набагато комфортніше і зручніше, якби ціни на електроенергію, воду, теплозабезпечення та газ були вдвічі меншими, ніж вони є зараз.

Тоді б ми змогли легко обходитися без усіх цих порад

Усі ілюсnрації в матеріалі –  вибір Радіо Трек


 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень