Як вулицю Чорновола хочуть перетворити з сільської дороги на магістраль (ФОТО/ВІДЕО)

Заступник міського голови Сергій Васильчук закликає невідкладно взятися за розв'язання проблеми

Як ліквідувати затори на вулиці Чорновола – свої пропозиції архітектори презентували сьогодні на засіданні містобудівної ради. 

Йдеться про ділянку від басейну – до виїзду з Рівного у напрямку Здолбунова.

Через інтенсивну забудову цієї частини міста і як наслідок – значне збільшення транспорту – дорогу необхідно розширити, а також збудувати тротуари та зробити врегульовані перехрестя.  Після розгляду пропозицій  місто має сформувати основну мету та залучити фахівців дотичних галузей, говорить заступник міського голови Сергій Васильчук:

Мають працювати фахівці з транспорту, зі сфери житлово-комунального господарства. З комунальних підприємств, таких як «Рівнегаз», «Рівнеоблводоканал», щоб це було комплексне рішення, аби ми не переробляли цю дорогу.

 

Найперше, ми маємо визначити, що ми хочемо зробити.

 

Те, що треба робити цю дорогу – це однозначно. Поставити завдання нашим проєктувальникам вже зараз, аби вони чітко розуміли, чого ми маємо досягнути.

Також важливо визначитися з оптимальними витратами, каже Сергій Васильчук. І додає, що органи міської ради вже зараз мають готувати підґрунтя для реконструкції дороги, аби уникнути затримок в майбутньому.

Пропозиції щодо реконструкції Чорновола архітектори Дмитро Котляров та Андрій Шевчук розробили на замовлення міської влади.

Щоб роширити дорогу доведеться посунути частину парканів приватних будинків, кажуть проєктанти. Необхідність розширення вулиці Андрій Шевчук пояснює тим, що Чорновола – це транспортна артерія, яка сполучає агломерацію з центром міста.

Андрій Шевчук звертає увагу на проблеми Чорновола.

Вона вважається магістральною, однак розмір і забудова вулиці лишилися з часів, коли Чорновола була вулицею у селах:

Вулиця стимулює надмірне використання автомобільного транспорту. Попри те, що це вулиця магістральна, її пропускна здатність надто низька.

 

Її ширина в деяких місцях – близько 11 метрів, у той час коли за нормами магістральна вулиця має ширину 40 метрів.

Пропозиція розширення вулиці Чорновола на першій ділянці від басейну до перехрестя біля ЖК "На Щасливому".

Вздовж вулиці є велика кількість парканів, які подекуди виходять за межі червоних ліній. Тож паркани доведеться «посунути».

Сергій Васильчук каже, що органи міської влади вже мають подавати до суду, аби вивільнити самовільно зайняті вздовж Чорновола земельні ділянки.

На плані помітно, як паркати виходять за межі червоних ліній, які обмежуть забудову.

Облаштувати треба і безпечні та зручні виїзди на Чорновола з нових мікрорайонів і з вулиці Новодвірської. Основна частина таких виїздів нині на ділянці біля мікрорайону «Щасливе».

Їх пропонують перекрити, лишивши один-два виїзди з правого берега Басового Кута. Крім того зробити зручнішими перехрестя, де Чорновола перетинається із виїздами з ЖК «На Щасливому».

Частина вулиці Чорновола біля ЖК "На Щасливому". Перехрестя хочуть облаштувати удосконалити. Також на слайді видно додаткові виїзди в бік "Басового схилу". Ця вулиця має стати способом дістатися з Чорновола до центру міста іншим шляхом. Нині виїздів із Чо

Також значно змінять перехрестя Чорновола та Новодвірської. У архітекторів є три варіанти, один з яких — кільце. Ось розроблені моделі цих перехресть.

 

Зупинку планують перенести до школи. Магазин поруч також потрібно перемістити в інше місце, оскільки він виходить за межі червоних ліній. Самі ідеї перехресть ще опрацюють - яка з них краща.

Пропозиція зробити перехрестя на Чорновола - Новодвірській у формі літери Д з велодоріжками для регулювання швидкості руху.

Щодо вартості проєкту архітектор Дмитро Котляром наголосив:

капітальна реконструкція вулиці Макарова обійшлася у 40 мільйонів гривень.

 

Тобто, не йдеться про такі великі суми.

Він теж підтвердив, що займатися вулицею Чорновола потрібно вже, оскільки вона не лише завантажена транспортом, але й небезпечна для пішоходів і велосипедистів.

Для зручности роботи вулицю поділили на три основні частини.

Зрештою, пропозиції архітекторів стануть основою для розробки проєкту реконструкції вулиці Чорновола.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень