Як у мережі заробляють на «групах смерті» для дітей, розповіли у кіберполіції (ВІДЕО)

Схиляють до самогубства, щоб продавати акаунти

У соціальних мережах куратори «груп смерті» шукають вразливих підлітків, які мають проблеми з батьками, схиляють їх до суїциду, а потім продають ці акаунти.

Про це в ефір програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповів головний інспектор Департаменту кіберполіції Нацполіції України Роман Сочка, повідомляє РАДІО ТРЕК.

Одна із затриманих кураторок «групи смерті» пояснила, що акаунт їй був потрібен для продажу, а дітям вона нібито хотіла «допомогти поліпшити стосунки з батьками»:

Дівчина-підліток розповіла, що раніше була така суїцидальна група і діти запам'ятали її назву. Відповідно вводили її у пошуковик. Так вона отримала 7 тисяч переглядів та 800 підписників. І продала акаунт. Втім, кому і за скільки – не розповідає.

головний інспектор Департаменту кіберполіції Нацполіції України Роман Сочка розповів:

Проаналізувавши техніку, виявлену у цієї дитини, тексти, які вона писала іншим учасникам груп, можу стверджувати, що вона давала їм завдання робити порізи. Шукати таких самих учасників, у яких є проблеми з батьками. Каже, що, дійшовши до останнього завдання, вони звільняться від страждань на землі.

Він додав, що участь дітей у таких групах насамперед пояснюється відсутністю батьківської уваги.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень