Як правильно купити ялинку, щоб не позбутися її, здоров’я і грошей: поради поліції Рівного

Адже не тільки продавцю, а й споживачу за крадену ялинку загрожує штраф

Як розповіла речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко, нині оголошена операція «Ялинка». Тож патрульні перевіряють місця продажу новорічних дерев, зупиняють авто, які їх перевозять, тощо. Під час перевезення хвойних порід дерев водій повинен мати накладну, сертифікат радіаційного обстеження товару і дозвіл на продаж. Такі ж документи мають бути і у продавців ялинок.

А ще на стовбурах ялинок і сосон, які продають, поивнна бути спеціальна бірка з кодом і номером. За новорічне дерево без такої бірки можна отримати штраф.

Подробиці розповідає речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко:

Поліція закликає купувати лише марковані ялинки в офіційних місцях продажу.

 

Нагадуємо, що, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення статті 88,1, порушення порядку придбання, збуту і розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладання штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів тваринного і рослинного світу чи без такої.

Так виглядає бірка на ялинці

За словами Оксани Юрченко, за незаконну вирубку ялинок та сосен штраф  -

від 85 до 170 гривень, на посадових осіб - від 119 до 340 гривень.

Якщо ж вирубкою дерев було завдано істотної шкоди, чи вона сталася на заповідних землях, то, відповідно до Кримінального кодексу України, за це передбачений штраф

від 850 до 1500 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень