Як на Рівненщині вантажівки з піском руйнують дорогу за 16 мільйонів гривень (12 ФОТО)

Контролювати дотримання вагових обмежень ніхто не може

На Рівненщині минулого тижня розпочали ремонтувати одну з найскладніших ділянок дороги - від Острога до Вельбівно.

Підприємство «Рівнешляхбуд» розпочало поточний ремонт ділянки на автодорозі Городище-Рівне-Старокостянтинів, на який виділили 16 мільйонів гривень.

Проблему цієї ділянки неодноразово піднімало і Радіо Трек, адже дорожнє покриття там руйнують вантажівки, які перевозять пісок з кар’єру.

Як кажуть місцеві мешканці, великогабаритний транспорт часто перевантажений і особливо складно там рухатися взимку. Як доказ - слухач Юрій Дубінчук надіслав нам фото на Viber-номер Радіо Трек 063 373 4 106 4.

Про це знають контролюючі органи, утім нічого вдіяти не можуть. Як повідомив нам старший державний інспектор обласного управління «Укртрансбезпеки» Ілья Бредіхін, хоч скарг до них не надходило, проте вони і самі знають про проблему і вже більше двох років звертаються у Київ з вимогою встановити там ваговий комплекс, адже це єдина можливість виявляти порушників. Утім відповіді з Києва немає досі:

 

- Ми направили і в Київ і в службу автомобільних доріг листи, в яких було зазначено, що є такі кар’єри, з яких вантаж автомобілі  перевозять з перевищенням вагових обмежень. І було запропоновано, здається, на 175 км. зробити спеціальний майданчик для пересувного пункту габаритно-вагового контролю. Ще років 2-3 тому ми зверталися, та прямих відповідей немає. Нема коштів в бюджеті, щоб виділити на будівництво спеціального місця для вагових комплексів на цих ділянках. На цей час, в зв’язку з тим, що у нас законодавство трохи недолуге фактично, вплинути на порушників немає можливості, якщо не поставити там ваговий контроль.

 

Він додав, що в області є ще кілька кар’єрів на Сарненщині, вантажівки з яких теж руйнують дорогу до Рівного. А ремонт дороги біля Острога підрядна організація взяла на себе зобов'язання завершити до кінця вересня поточного року. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень