«Я такого не пам'ятаю», - патологоанатом про випадок у Рівному, коли донька відмовилася забирати тіло матері і поховати як годиться

Процедурою поховання займатиметься місто

У Рівному донька відмовилась забирати тіло матері, яка померла у Рівненській центральній міській лікарні. Про це Суспільному стало відомо із власних джерел. У ЦМЛ зв'язалися з поліцією. 

Рівнянка померла у міській лікарні на Покрову.

Донька відмовилася забирати тіло матері, щоб поховати і написала офіційну заяву.

Завідувач патологоанатомічного відділення Віктор Попіль розповів, що померла жінка — старшого віку, вона хворіла. Донька пояснила відмову тим, що має скрутне матеріальне становище. Тепер у лікарні оформляють документи, щоб поховати померлу як безрідну.

Я не пам'ятаю на своїй практиці такого.

Померла жінка — пенсіонерка.

 

Тут навіть про матеріально і не говориться, тому що держава дала би дві пенсії для поховання. Якби вона оформила, то отримала б кошти і за них похоронила.

 

Вона, мабуть, не захотіла цим заморочуватися", — прокоментував Віктор Попіль.

У відділенні за процедурою почекали три дні – це на випадок, якщо з'явиться той, хто захоче організувати поховання. Далі, пояснив заввідділення, процедура звична: з залученням правоохоронців оформляють документи, щоб поховати людину за міські кошти.

Очевидно, що це буде поховання як за кошти міського бюджету.

 

Самі розумієте величину цих коштів, але поховають будь-яку людину. Якщо ми навіть без родичів ховаємо, то тут проблем немає.

 

Тільки єдине, що поховання буде відповідне, — сказав міський голова Рівного Володимир Хомко.

Фото ілюстративне

Цьогоріч місто уклало договір з КП "Спецкомбінат – ритуальна служба" на 7,9 мільйона гривень. За ці кошти комунальне підприємство надає послуги з обслуговування, утримання кладовищ, меморіалів, пам’ятних місць та поховальні послуги, у тому числі — поховання безрідних громадян Рівного.

Джерело - Суспільне

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень