«Свободівець не може захищати підозрюваного в сепаратизмі!», - захисник Гранітного сам покинув партію

Та складе мандат депутата Гощаської райради

Захисник підозрюваного у сепаратизмі активіста Гранітного Ярослав Калька вийшов з обласної організації партії «Свобода» через свою роботу адвоката.  В «Свободі» заявили, що член їхньої політичної сили не може захищати особу, яку підозрюють у сепаратизмі.

Рівненська обласна організація ВО «Свобода» засуджує проведення замовних акцій протесту режисованих у Кремлі та вчинення дій проти державного ладу й територіальної цілісності України. Тому вважаємо недопустимою ситуацію за якої свободівець захищатиме у суді інтереси осіб підозрюваних у вчиненні таких дій.

 

Повідомляємо, що на вимогу обласного комітету партії, 20 травня Ярослав Калька припинив своє членство у ВО "Свобода".

Тому юриста поставили перед вибором: або лишатися «свободівцем», або виходити з партії та скласти мандат депутата Гощанської райради. Ярослав Калька заявив, що обрав залишитись адвокатом, адже колеги не зрозуміли б рішення відмовити своєму клієнту через інтереси партії:

Я не для того 7 років вчився на юриста та здобував стаж і отримував стаж не для того, щоб обманути людину, яка має на мене якісь сподівання. Тим більше співпраця з Гранітним у мене з 2013 року. Я переконаний, що адвокатська спільнота мене б не зрозуміла, якби я сказав: - «Гранітний, я не представлятиму твої інтереси, бо партія того не хоче».

Поки що Калька тільки полишив членство в «Свободі», однак мандат Гощанського депутата теж планує скласти якнайшвидше. Нагадаємо, що сьогодні відбувся розгляд апеляційної скарги від захисту Ярослава Гранітного. Ярослав Калька вимагав скасувати рішення слідчого судді щодо тримання Гранітного під вартою, однак колегія суддів вкотре ухвалила рішення на користь слідчих СБУ та прокуратури. Калька своєю чергою заявив, що якщо його підзахисний погодиться, то сторона подасть клопотання в Європейський суд з прав людини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень