«Ви кого під плінтус хочете загнати?» - депутати Рівного побачили загрозу своїй діяльності

У Кодексі етики

Кодекс депутатської етики розробив секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук і запропонував затвердити його міськраді. Про цей кодекс ми розповідали у публікації Подарунки брати не всі, не битися, ЗМІ сприяти: з депутатів Рівного хочуть зробити ангелів?

Бюджетна комісія міськради відреагувала на Кодекс Паладійчука доволі емоційно. Зокрема, депутатів найбільше обурили пункти Кодексу про те, що депутат не має права висловлювати оціночні судження щодо колег та політичних партій, що він має правильно поводитися в інтернеті. Це, на їхню думку, фактично означатиме запровадження цензури на депутатські висловлювання.

Особливо бурхливо відреагувала заступник міського голови, депутат міськради Галина Кульчинська:

Коли ми висловлюємо думку, яка, може, не подобається комусь, я не маю права висловлювати свої емоції і свої аргументи? Це буде як визначатися? Як оціночне судження? Це що таке взагалі? Ви кого під плінтус хочете загнати? Не вийде.

 

Це серйозні речі. Це повернення цензури в іншому варіанті. Янукович не додумався б.

Галину Кульчинську підтримав і депутат Микола Бляшин. Він зауважив, що запропонований Паладійчуком Кодекс етики – це калька з аналогічного документу у Вінницькій міськраді. Втім, там його прийняття логічне, оскільки у Вінниці з 2015 року не міняли регламент міськради. А ось у Рівному правила поводження депутата прописані регламентом, до якого постійно вносять необхідні зміни. І додаткового документа, вважає Бляшин, рада Рівного не потребує. Тим паче, що діяльність депутатів регулюється відповідними законами і повторювати їх ще й у Кодексі нема сенсу.

Під гарним соусом, що це етика – така гарна назва, подається річ, яка може обмежити наші права захищати мешканців міста, - констатував Бляшин.   

А ще депутат у Кодексі помітив значок «$» і назвав його опискою по Фрейду:

Основні етичні цінності в роботі депутата – альтруїзм. З цим згоден.

 

Але у розділі 4 під словами професіоналізм і  компетентність стоїть значок «$» - долар. Я під такими принципами не підписуюся.

Його зауваження викликало сміх. І хоча депутатам пояснили, що це, вочевидь, просто технічна помилка, вони вирішили зняти з розгляду проект рішення щодо Кодексу і направити його на розгляд комісії з депутатської етики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень