«Дихальні вправи та аскорбінка»: киянка про те, як вилікувала коронавірус середньої важкості

Киянка Олена Ганцяк запідозрила, що заразилася коронавірусом понад два з половиною місяці тому. Це сталося невдовзі після того, як вона повернулася з поїздки в одну з європейських країн, де була по роботі.

У жінки виникли симптоми ГРВІ, але якісь дивні: трохи підвищилася температура, з'явився оперізуючий головний біль, виснажливий кашель і стало важко дихати.

 

Про свій стан вона розповідала так: «Відчувала, як рухаються і стискаються легені».

Експрес-тест, як і рентген, підозри на CОVID-19 не підтвердив. Але призначене лікування ГРВІ з бронхітом, як поставила діагноз сімейний лікар, не допомагало. Олена зробила комп'ютерну томографію в одній з приватних клінік Києва. Це був, мабуть, пік хвороби.

Три кілометри від будинку до медичного центру і стільки ж назад здавалися їй нескінченними. Через кожні кілька кроків був потрібен перепочинок.

Коли сімейний лікар побачила знімки КТ і показники сатурації (насиченості крові киснем), то відразу зрозуміла, що це коронавірус. Причому середньої важкості, який загрожував перейти у важкий, що вимагає лікування в реанімації.

Права легеня мала вигляд матового скла, а показник насичення крові киснем був набагато нижчий за норму - 84-86%. Бригада, викликана лікарем, взяла на аналіз змив з носоглотки, і тест ПЛР підтвердив: це COVID-19.

Від запропонованої госпіталізації Олена відмовилася. Лікувалася вдома. У неї не було хронічних хвороб, але вона постійно перебувала під контролем сімейного лікаря, інфекціоніста і пульмонолога, а також своєї сестри-лікарки.

На вживанні аскорбінки наполіг чоловік
 

За наполяганням свого чоловіка Олена почала приймати високі дози вітаміну С, що, каже, дуже допомогло.

Вже доведено, що легені страждають також через утворення тромбів в судинах. А вітамін С сприяє розрідженню крові і тим самим запобігає утворенню тромбів.

Сестра, як і сімейний лікар, спочатку з побоюванням поставилася до таких високих доз аскорбінової кислоти. Вона - терапевт,  і зазвичай рекомендує пацієнтам півтора-два грами вітаміну С в день для профілактики застуди. Але Олена перевищувала максимально допустиму дозу в 30 і більше (!) разів.

Сімейний лікар весь час була на зв'язку, побоюючись можливих ускладнень. Але нічого страшного не сталося: самопочуття у Олени поліпшувалося, її травний тракт не постраждав. Можливо, допомогло те, що використовувала не аскорбінову кислоту в чистому вигляді, а її солі (капсульований порошок).

Завдяки дихальним вправам могла працювати під час хвороби
 

Сама Олена каже, що навіть під час хвороби, коли стан дозволяв, по півдня працювала онлайн. І це, пояснює, було можливим завдяки дихальним практикам.

Під час недавньої хвороби дихальні вправи не просто полегшували стан, насичуючи організм киснем, а й допомагали активно працювати. Коли людина дихає так, як звикла, то не видихає до кінця залишок повітря з легенів, а саме це, на думку майстрів індійської йоги, токсично для організму.

 

Мій духовний наставник отець-єзуїт Крістлін Ранджендрам, ТІ (він зі Шрі-Ланки) одного разу сказав мені те, що я вже ніколи не забуду: «Нема у людини ближчого і вірнішого супутника, ніж її дихання!» Моя хвороба ще раз підтвердила: поки дихаєш, у тебе є життєво цінний зв'язок з собою і ти живеш.

27 травня Олена отримала друге підтвердження ПЛР-тесту, що одужала. А її сімейний лікар її результати лікування називає "просто блискучими".

За інформацією видання "Факти".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень