Тато помер 20 березня, а через дев'ять днів померла мама. Коронавірус забрав батьків у 11-ти дітей (6 ФОТО)

Їх взяв під опіку Епіфаній

Володимир та Діана Родікови -- ліворуч

Подружжя Родікових було батьками-вихователями у дитячому будинку сімейного типу в селі Липовий Скиток під Києвом. Вони виховували троє своїх і вісьмох всиновлених дітей.

Треба зазначити, що всі вони – переселенці з Донбасу.

Останнє фото Володимира у Facebook датується 1 березня – поки він спав, доньки заплели йому хвостики.

Останній допис на ФБ-сторінці Володимира Родікова

Ця багатодітна родина пережила багато випробувань. У 2014 році їм довелося тікати від війни з Донбасу.

Володимир розповідав, що «повантажив дітей у бус» і поїхав, залишивши позаду все – дім, речі. Під Києвом довелося все почати спочатку.

В 2017 році вони оселилися у великому просторому будинку в селі Липовий Скиток у Васильківському районі. Почався новий етап у житті родини.

«Я бачила цих дітей, вони були щасливі. Горнулися до мами, гралися з татом. Вони все робили разом - заготовляли закрутки на зиму, пекли торти.


Це був такий мурашник, де кожен знав свою роль. Коли сідали пити чай, то один несе чашки, інший - ложки, третій - заварник.


Це були класна команда абсолютно щасливих дітей», - розповіла ВВС News Україна Ірина Горбачова, депутатка Глевахівської ОТ. Вона знала родину Родікових з 2016 року.

Володимир Родіков з дітьми-учнями

Київська єпархія ПЦУ взяла під опіку дітей із багатодітної родини Родікових, у яких коронавірус забрав батька й матір.

Про це 31 березня повідомив настоятель Помісної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який два роки тому хрестив дітей переселенців із Донеччини Володимира й Діани Родікових:

«Сьогодні ця сім’я, ці тринадцятеро дітей, як ніколи, потребують підтримки. Церква продовжує всебічно опікуватися цією родиною, подбає про її духовні та матеріальні потреби.


Київською єпархією Православної Церкви України вже створений цільовий «Благодійний фонд допомоги сім’ї Родікових», він допоможе сім’ї вирішити найболючіші питання», – ідеться в дописі на ФБ-сторінці митрополита Епіфанія.

Епіфаній вгостях у родини Родікових

Глава церкви зазначив:

«Захворювання COVID-19 стало чи не найбільшим випробуванням для всього людства за останні роки, воно змінило звичний стан речей, спосіб життя людей, а у багатьох відібрало найдорожче – рідних та близьких.


Багато батьків і дітей, братів і сестер відчули неймовірний біль і смуток від втрати рідної людини. А ще порожнечу, дезорієнтованість і питання «як жити далі?»

Родина в гостях у Митрополита Епіфанія

У березні подружжя Родікових через ускладнення коронавірусу госпіталізували до Васильківської центральної районної лікарні. Хворобу їм так і не вдалося побороти.

Володимир помер 20 березня. Діану перевели до реанімації, де 29 березня вона померла.

Спочатку дітей направили до Київської обласної дитячої лікарні, а потім до Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сезенків».

Київська облдержадміністрація обіцяла сприяти тому, щоб діти залишилися разом.

Від Редакції: Існує розбіжність в даних про точну кількість дітей в родині Родікових.

Ми послуговуємося числом 11, що його наводить ВВС News Україна.


Це число підтверджується фото – на відміну від числа 13.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень