Власники «Моріону» змушені вдвічі підвищити плату за оренду, бо не мають прибутку?

Бізнес

Керівництво ринку «Моріон», де минулого тижня мітингували торговці, запевняє, що хоче покращити умови на ринку, піднявши вдвічі ціни за оренду.

Нагадаємо, що орендарі кіосків на «Моріоні» незгодні платити 1,5-2 тисячі на місяць, адже за їхніми словами, вони розоряться.

Вдвічі підняв ціни на оренду та закрився від людей, або Чим обурені рівненські орендарі? (СКАНДАЛ)

Втім, власники ринку запевняють, що наразі від «Моріону» вони не отримують прибутку.

На його утримання витрачається близько 200 тисяч гривень на місяць, стільки ж вони й отримують грошей від орендарів, розповідає співвласник ринку Ігор Свистун:

За цих 1,5 року ми лише вийшли на «нулі». У нас є всі дозволи, але дуже важко утримувати на ринку протипожежні, санітарні та архітектурні норми, тому людям треба зрозуміти, що аби працювати в кращих умовах, їм треба платити підвищену орендну плату.

Так, власники хочуть встановити там орієнтовно 150 МАФів і обладнати територію згідно з нормами. Усі ці роботи коштують мільйони, яких ринок не приносить.

Якщо орендарі все ж відмовляться укласти нові договори, тоді «Моріон» доведеться закрити та реконструювати власним коштом.

Деякі торговці готові надалі співпрацювати з орендодавцями на нових умовах. З ними вже уклали 15 договорів, зазначають підприємці.

Заява продавців про підйом цін у зв’язку зі збільшенням плати за торгові місця безпідставна, каже Ігор Свистун. Попри заяви про розорення, грошей у підприємців вистачить, аби платити підвищену оренду – впевнений він.

Тим паче, власник «Моріону» каже, що деякі люди орендують у нього кіоски, аби потім здавати їх за ціною від двох-трьох тисяч.

Додамо, що організація «Захист-Ринок» написала листа меру міста Володимиру Хомку про те, що вони  не платитимуть за місця на «Моріоні» за новими тарифами. Тепер власники «Моріону» звітуватимуться перед антимонопольним комітетом, навіщо їм підіймати ціни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень