Віталій Гайдукевич із Рівного може стати Послом. В одній із 20 країн.

Принаймні, такий шанс у нього є

Україна не має послів у Швейцарії, Угорщинаі Казахстані, Білорусі, а також в НАТО, ЄС – загалом майже у 20 країнах світу. Таку сенсаційну заяву зробила сьогодні голова профільного комітету ВРУ

Ганна Гопко – голова комітету у закордонних справах Верховної Ради дослівно заявила:

- Майже в 20 світових столицях відсутні посли України. Ще з понад стільки треба давно змінювати за неефективну роботу.

Про це вона написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук . Чим спричинений цей демарш невідомо, але виглядає, що п. Гопко до нього готувалася і навіть забезпечила ілюстрацію, яку ми подаємо нижче.

Чому профільний комітет стільки часу замовчував проблему і нічого не говорив про на стільки кричущу ситуацію, залишається незрозумілим. Гопко пише:

В кінці грудня представник МЗС не зміг пояснити причин повільного призначення послів.

Комітет запросив заступника Глави Адміністрації Президента К.П. Єлісеєва доповісти про ситуацію щодо призначення керівників закордонних дипломатичних установ України на засідання сьогодні.
 

Отже. в кінці грудня МЗС пояснити не зміг, а сьогодні озвучив загальне число та країни і організації типу ЄС та НАТО, де Україна не має повноважних послів. Ситуація виглядає просто кричущою. Натомість Гопко зауважує:

Нагадаю, що ще в лютому 2015 року члени комітету подали законопроект про те, щоб надати право комітету у закордонних справах проводити попередні слухання з рекомендаційним характером під час призначень послів.

Важко зрозуміти: навіщо комітету ВРУ погоджувати кандидатури послів?... Якщо Комітет не довіряє призначення послів МЗС, то можливо варто зняти самого міністра закордонних справ Клімкіна?

Інше питання, що призначення послів у нас вирішує найпевніше не МЗС, а…. Президент Порошенко і його Адміністрація.

Ви ж знаєте, що в Україні геть не обов’язково мати дипломатичну освіту аби очолити посольство. Наприклад, у вересні Президент призначив послом України в Канаді журналіста Андрія Шевченка.

Андрію він тоді сказав буквально:

«Впевнений, що твій молодий ентузіазм, політичний досвід і бажання працювати створять потужний базис для подальшого ефективного зростання наших відносин»

Те, що Порошенко з Андрієм «на ти» зрозуміло, бо колись Шевченко працював на 5-му каналі Петра Олексійовича Порошенка. При цьому саме Президент Порошенко визначає зовнішню політику України.

Таким чином, можна припустити, що люди, в яких Президент не сумнівається, можуть розраховувати на призначення Послами України.

20 посольських вакансій, які довший час залишаються незайнятими, це недопустима розкіш для країни, яка знаходиться у ситуації прямого зовнішнього протистояння. І, якщо Порошенко не знає де знайти достойних людей, ми готові порадити.

Віталій Гадукевич, який починав свій творчий і трудовий шлях в журналістиці у Рівному на «Радіо Трек» видається кандидатурою ні чим не гіршою за Андрія Шевченка. А багато в чому навіть – кращою. Рекомендуємо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень