Віктор Шакирзян і «Рівне Разом» потурбувались про порятунок важких хворих на коронавірус

І поставили в лікарню Рівного нові кисневі балони

Зараз, як ніколи, стоїть питання забезпечення лікарень та хворих на COVID-19 киснем. У всіх медзакладах, які лікують хворих на ковід, підключають кисневі точки. Адже без кисню у пацієнтів немає шансів на одужання.

У Рівненській міській лікарні, перебувають 214 пацієнтів із COVID-19. У середньому на одного хворого, який потребує кисневої підтримки та в залежності від ступеню важкості захворювання, використовують один балон кисню на день.

Для того, щоб щоб забезпечити резерв кисню для пацієнтів, необхідні кисневі балони, яких у Рівненській центральній лікарні катастрофічно не вистачає. Ці балони не входять до переліку обладнання, яке мають право закупити лікарні в межах бюджету, виділеного на боротьбу з пандемією.

Щоб вирішити цю проблему, за підтримки Віктора Шакирзяна депутати політичної партії “Рівне Разом” передали у власність Центральної міської лікарні Рівного нові кисневі балони. 20 сорокалітрових балонів для кисню, кожен з яких розрахований на зберігання під тиском шести тисяч літрів кисню.

“Сьогодні доставка кисню для нас є дуже важливою, і нові кисневі балони дають змогу в будь-який момент задовольнити потребу кисневої станції. Внаслідок цього пацієнти не будуть відчувати нестачу кисню.

 

Завдяки збільшенню кількості балонів ми можемо збільшити резерв кисню”, - розповідає лікар-анестезіолог Андрій Огінський.

Віктор Шакирзян спілкується з медиками Центральної міської лікарні

Ситуація з кисневими балонами у міській лікарні справді була критична, адже кількість пацієнтів постійно збільшується.

“Сьогодні, коли ми спостерігаємо збільшення кількості хворих на коронавірус, коли ми бачимо, що наші лікарні не можуть придбати потрібне обладнання, чи не вистачає необхідної кількості ліжок - ситуацію потрібно вирішувати.

 

До вирішення мають долучатися волонтери, депутати, підприємці. Об'єднатися повинні усі, хто може посприяти та підтримати наших медиків, адже мова йде про життя і здоров'я рівнян.

 

Сьогодні ми передали балони, адже розуміємо, що кисень - це інструмент, який дає змогу рятувати життя рівнян”, - зазначив Віктор Шакирзян.

До слова, кількість хворих у Рівному щодня зростає. Станом на 10 листопада захворіло 1632 людини, 77 з них у важкому стані.

* - на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень