Ветеран УПА, який мешкав на Рівненщині, понад 70 років жив під вигаданим ім'ям (ФОТО)

Аби не накликати біди на сім'ю

У селі Кураш Дубровицького району Рівненщини попрощалися з легендарним ветераном УПА Степаном Бакунцем, який помер 3 січня.

Ветеранові було 94 роки.

8 лютого 1943 року він брав участь у першому бою Української повстанської армії проти німців. Пройшов табори Казахстану і Колими.

Справжнє ім’я вояка - Олександр Шмалюх.

Понад 70 років прожив під вигаданим прізвищем. У 1944-му він натрапив на засідку НКВС, і, щоб відвести підозри від родини, назвався Степаном Бакунцем. 

Народився Степан Бакунець 27 серпня 1925 року в селі Тинне Сарненського району.

І саме у садибі його батьків на хуторі Нетуша у жовтні 1942 року заснували перший вишкіл під назвою “Холодний Яр” для старшин майбутніх боївок ОУН (б).

Після сталінських концтаборів жив із дружиною (теж була в’язнем сталінських концтаборів за українську боротьбу) в селі Кураш Дубровицького району Рівненщини, де до останніх днів доглядав братську могилу вояків УПА, які в 1943 році полягли в боях з німецькими і московськими окупантами.

Джерело - volyn.com.ua

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень