Велодоріжка «із претензіями» та копенгагенський поворот з’явились у Рівному. За 2 млн гривень (ВІДЕО)

У Рівному завершилась реконструкція вулиці Князя Володимира, що передбачала розширення дороги та облаштування велодоріжки із можливістю повороту на вулицю Сковороди.

Роботи почали навесні цього року. Замовник робіт –  міське управління ЖКГ. На все про все витратили 2 млн гривень, йдеться у сюжеті UA: Рівне.
 

Тут майже завершилися роботи. Залишається одне – увімкнути новий світлофор, каже заступник начальника управління ЖКГ Володимир Лапюк:


Цього тижня ми постараємося включити світлофори, якщо ви помітили там нові вже встановлені. Підрядник має їх увімкнути. Нині там працюють старі світлофори, поки що. І залишилось ще встановити дорожні знаки.
Велодоріжку робили тільки на цей відрізок, який був у проекті. Зробили поворот на вулицю Григорія Сковороди (колишня вулиця Бахарєва – ред.).
 

Журналісти UA: Рівне попросили містопроектувальника Андрія Шевчука оцінити зручність велосмуги. І ось, що почули у відповідь:


Потрібно на місці де починається вже розширення проїзної частини і влаштована велосмуга зміщуватися на ту частину дороги, яка має відповідну розмітку. Заїзд повинен бути плавним, без різкого переходу, а тут є певний бордюрний перепад, десь 2-3 см. Це не дуже зручно, бо той, хто менше сили в руках має, може травмуватися, коли заїжджатиме на велосмугу. Так, той заїзд не 15 см над дорогою, там 2-3 см, але навіть і такого не повинно бути. Заїзд повинен бути плавним.
 

Щодо повороту з вулиці Князя Володимира на Григорія Сковороди – то його Андрій Шевчук назвав «копенгагенським поворотом» і оцінив так:


Такий варіант проїзду повороту ліворуч є значно безпечнішим, бо не потрібно перелаштовуватися зі смуги на смугу. Не потрібно виїжджати на пішохідні переходи. Здається, у Рівному це переше рішення де це реалізували. У місті можна таке робити там, де є відповідна інфраструктура для велосипедистів.


Андрій Шевчук зауважив, що на цій вулиці є дві смуги руху транспорту, пішохідна та велосипедна доріжки, що дає можливість безпечно пересуватись усім учасникам дорожнього руху. Тож, містопроектувальник резюмував:
 

Це позитивний приклад реалізації проекту.
 

А от Володимир Лапюк запевнив, що у майбутньому велодоріжки з’являтимуться і на інших вулицях.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень