В один день ми можемо прокинутися в країні, з якої всі лікарі виїдуть, - Степанов про зарплати в медицині

Очільник МОЗу переконаний, що лікарі не можуть отримувати 6000 грн на місяць

Підвищення зарплати медиків має відбутися одразу у три рази. Лікарі не можуть отримувати 6-8 тисяч гривень, як зараз, інакше Україна залишиться без лікарів. Про це за результатами брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова повідомляє сайт «Сьогодні».

Бюджет країни на наступний рік і зокрема питання фінансування медичної галузі нині перебуває на розгляді у парламенті. МОЗ навели свої розрахунки мінімальної оплати працівників у сфері охорони здоров'я:

  • 23 тисячі гривень – для лікаря;
  • 17 тисяч гривень – для медсестри;
  • 12 тисяч гривень – для санітарки.

 

В один день ми можемо прокинутися в країні, з якої все лікарі виїдуть. Виїдуть до тих країн, де лікаря цінують, де є гідна зарплата... Ми повинні зробити все, щоб фінансування медицини було на належному рівні, – сказав  Максим Степанов.

Він уточнив, що на нинішньому етапі прийняття бюджету-2021 багато що залежить від Верховної Ради. Тому Степанов має намір провести зустрічі з головами фракцій і надати їм розрахунки МОЗ щодо фінансування медицини у 2021 році.

Або депутати проголосують за зарплати у 23, 17 і 12 тисяч гривень, або вони проголосують за зарплату в 8-9 тис. для лікаря, 5-6 тис. – для медсестри тощо, – резюмував Степанов.

Нагадаємо, проєкт державного бюджету України, який мав пройти друге читання до 20 листопада, досі лежить у Верховній Раді. 

Матеріали Сьогодні

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень