В Неаполі знайшли викрадену 500-річну картину: в музеї навіть не знали, що вона зникла

Все через карантин

В шафі у квартирі 36-річного жителя Неаполя поліція знайшла викрадену копію «Спасителя світу» Леонардо да Вінчі. До злочину вона зберігалася при церкві Сан-Доменіко-Маджоре. Співробітники музею навіть не знали, що полотно було викрадено: зал, де воно знаходилося, вже три місяці закритий через карантин. Про це пише BBC.

Знайденій картині близько 500 років. Достеменно невідомо, хто її автор. За однією з версій, це учень Леонардо да Вінчі - Джакомо Алібранді.

Коли саме полотно зникло з музею, невідомо. Співробітники бачили його востаннє торік у січні. Слідів злому в музеї не виявлено.

Нагадаємо, оригінальна картина Леонардо да Вінчі «Спаситель світу» у 2017 році продана на аукціоні Christie's за $ 450,3 млн. Це рекордна сума, яку будь-коли віддали на торгах за твір мистецтва. Покупець брав участь в аукціоні по телефону. Через два роки журналісти з'ясували, що картина - на яхті наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень