В армію - з 20, в АТО - з 18, «віруючих» - перевіряти, а відмовникам - строк: про весняний призов до армії на Рівненщині

«Засад» на призовників у нічних клубах не буде

Цієї весни вдвічі більше призовників з Рівненської області поповнять лави Збройних Сил України. Восени з Рівненщини на строкову службу набрали 305 юнаків, цьогоріч заплановано 500.

Офіційно призовна компанія стартує з 1 квітня, але повістки громадянам, які підлягають призову, почали приносити вже з лютого. 

В яких військах будуть служити новоприбулі армійці, розкаже начальник відділу укомплектування солдатським та сержантським складом полковник Андрій Дідик:

Згідно з указом Президента від 15 лютого 2018 року призов буде здійснюватися в квітні-травні до Збройних Сил України, Національної гвардії України, до державної спеціальної служби транспорту та в прикордонну службу.

Щодо служби на контрактній основі, то з початку минулого року 142 особи виявили бажання захищати кордони держави в зоні АТО, ця цифра стабільна, повідомляють у комісаріаті.

Прикметно те, що на строкову службу набирають юнаків з 20 років, але хто бажає поповнити лави контрактної армії України - може зробити це з настанням повноліття, тобто з 18 років.

Щодо осіб, які прикриваються віросповіданням, аби не служити в армії, то військові мають домовленості з пасторами, які будуть повідомляти, про тих, хто не відвідує служби.

А також з поліцією, яка вже перевіряє таких парафіян на наявність у них зброї.  

До слова, за минулий рік двом жителям області, які не прибули на збірний пункт після проходження військової комісії, суд виніс умовний термін покарання.

Про осінній призов до армії ми писали тут На Рівненщині найпопулярніший спосіб «відкосити» від армії - водне хрещення

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень