Ускладнений поворот у Рівному: де він і чому турбує навіть поліцію? (ФОТО)

На автовокзалі завжди було так?

У Рівному є точка, перетинаючи яку, щоразу наражаєшся на небезпеку. Мова про поворот із вулиці Костромської на Київську в бік столиці. Про це повідомив рівнянин Давид Гончарук журналістам видання «7 Днів»:

 - Той, кому доводиться тудою їздити, мене зрозуміє.

 

Згідно з Правилами дорожнього руху, водій, котрий повертає на вулицю Київську, мусить пропустити зустрічний потік машин, тобто тих, які їдуть прямо – з вулиці Данила Галицького на Костромську.

 

Аналогічна ситуація і з поворотом з Галицького на Київську в бік центру міста. Там водіям також важко повернути ліворуч.

 

Вирішується все дуже просто. Якщо на перехресті встановити додаткову секцію світлофора із зеленою стрілкою повороту ліворуч, то вона дозволить водіям без проблем проїжджати це перехрестя з Костромської чи Данила Галицького на Київську. Така стрілка стоїть на перехресті вулиці Князя Володимира при повороті на вулицю Шухевича. Там для учасників руху ніяких проблем, - написав у редакцію «7 Днів» Давид Гончарук.

Журналісти видання звернулись із цим питанням до патрульної поліції області.

Т. в.о. начальника управління Сергій Мерчук у відповіді на інформаційний запит зазначив:
 

– Статтею 6 Закону України «Про дорожній рух» визначено, що організація дорожнього руху на території міста згідно з відповідними генеральними планами, проєктами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху належить до компетенції міської ради та її виконавчих органів.

Відповідно до статей 16, 17 Закону України «Про автомобільні дороги» вулиці і дороги населених пунктів перебувають у віданні органів місцевого самоврядування і є комунальною власністю, органи місцевого самоврядування здійснюють управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг населених пунктів.

Згідно зі статтею 9 Закону України «Про дорожній рух» обладнання доріг та вулиць технічними засобами регулювання дорожнього руху, у тому числі світлофорами, та їхнє утримання належить до компетенції власників доріг та вулиць або уповноважених ними органів у сфері дорожнього руху.
Відповідно до статті 52-3 Закону України «Про дорожній рух» до повноважень Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху належать, зокрема, погодження відповідно до вимог цього Закону, інших законодавчих актів проєктів на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг та вулиць, погодження поданих у встановленому порядку проєктів і схем організації дорожнього руху, у тому числі на встановлення технічних засобів організації та регулювання дорожнього руху.
Рівненська міська рада постійно інформується про необхідність суттєвого вдосконалення організації дорожнього руху в обласному центрі, зокрема встановлення нових світлофорних об’єктів, проведення реконструкції світлофорів, що існують із заміною апаратури регулювання, встановлення в повному обсязі технічних засобів регулювання дорожнього руху, нанесення дорожньої розмітки тощо.

В УПП в Рівненській області ДПП погоджуються з автором листа щодо необхідності покращення організації дорожнього руху на вулицях м. Рівного, зокрема на перехресті вулиць Київська – Костромська – Данила Галицького, та підтримують будь-які заходи з підвищення рівня безпеки дорожнього руху за умови дотримання при цьому вимог правил, норм та стандартів, у тому числі з безпеки дорожнього руху.

Додатково інформуємо, що світлофори повинні встановлюватись відповідно до вимог ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосування та вимоги безпеки», проєктна документація на їхнє встановлення підлягає узгодженню з уповноваженим підрозділом Національної поліції відповідно до вимог чинного законодавства.

Дякуємо Вам за свідому громадську позицію та вболівання про безпеку дорожнього руху на вуличній мережі м. Рівне.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень