Медична реформа: як поділили Рівненщину

Уряд затвердив госпітальні округи: скільки їх буде і які міста визначили центральними у Рівненській області

Напередодні Кабмін затвердив госпітальні округи в 11 областях, серед яких і Рівненська. Згідно з рішенням, у нашій області їх буде три. Саме стільки вказували у проекті рішення, яке подавали в Уряд. Тож які міста будуть центрами госпітальних округів - розповів начальник облуправління охорони здоров`я Юрій Осіпчук:

- Ми подавали єдиний проект – це округ з центром в Сарнах, округ з центром в Рівному і округ з центром в Дубно. Друге питання – визначенням кількості лікарень в середині округу буде займатися госпітальна рада, яка буде формуватися потім.  Це прописано у положенні.

 

Утім, чи саме такий проект затвердив уряд, поки невідомо.  

До слова, згідно з рішенням Кабміну, об'єднання закладів охорони здоров'я в одну мережу створювалося за принципом

доступності, густоти та кількості населення, наявності діючих лікувальних закладів, шляхів доставки пацієнтів та дорожнього сполучення. Один госпітальний округ має обслуговувати від 120-ти до 200 тисяч людей, а досяжність має бути в радіусі 60-ти хвилин або 60-ти кілометрів. Адміністративним центром визначили населений пункт, у якому живе близько 40-ка тис. людей.

У постанові йдеться, що округами керуватиме госпітальна рада. Їх фінансуватимуть із державного, місцевих бюджетів територіальних громад, недержавних інвестицій, спонсорських та благодійних внесків, коштів міжнародної допомоги та з інших джерел.

 

Нагадаємо, питання створення госпітальних округів на Рівненщині неодноразово жваво обговорювали у рівненській обласній раді. Депутати вважали, що у нашій області необхідно створити від 3-х до 6-ти госпітальних округів. А дехто і взагалі висловлювався за звернення до Уряду з проханням відкласти цю реформу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень