Уряд радить Рівненській ОДА, щоб за проїзд пенсіонерів платили об’єднані громади

Бо їм дають гроші на децентралізацію

Нагадаємо, маршрут з Рівного до Садових ділянок планували зробити соціальним  - за прикладом Волині. Однак, як повідомив начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра, коли адміністрація зверталася до Кабміну щодо відшкодувань за пільгові перевезення, там повідомили, що Уряд виділяє гроші на децентралізацію і порадили обласній владі за відшкодуваннями звертатися в об’єднані територіальні громади.

Тим часом, рейси з Рівного до Садових ділянок планують зробити сезонними. Таке прохання висловив перевізник компанії «Укрпастранс», який здійснює перевезення на додаткових рейсах до Новоукраїнки із автостанції «Чайка». Нагадаємо, проблема із цим маршрутом назріла ще з квітня торік, оскільки з 2016 року держава відмовилася відшкодовувати перевізникам вартість проїзду пільговиків, у тому числі і пенсіонерів, які складають 80% пасажирів  маршруту Садових ділянок. У зв’язку з цим квиток до Новоукраїнки для пенсіонерів мав зрости у ціні з 3-х до 8-ми гривень.

Про що ж таки вдалося домовитися після тривалих перемовин, розповідає начальник обласного управління інфраструктури та промисловості Федір Мисюра:

 

- 5 гривень - вартість проїзду для пенсіонерів, і 9 гривень – вартість повного квитка. А чи будуть піднімати, я не знаю, бо перевізник додаткових рейсів до Садових ділянок, ті що ми зробили із автостанції «Чайка», звертається і просить його встановити не на цілий рік, а тільки на осінньо-весняний період, бо сьогодні він є збитковим. Не вистачає не те що на зарплату – на заправку водію. Ну, зрозуміло, дачників сьогодні їде менше, пасажиропотік менший, і тому рентабельність його впала. От зараз думаємо, чи дійсно його зробити сезонним.

 

Тим часом, як кажуть пенсіонери, які мають дачі в Новоукраїнці, поки вони не мають можливості часто їздити та наглядати за своїм майном, кількість крадіжок там зросла.

Додамо, що із 5 січня на Рівненщині дорожчають міжміські перевезення.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень