Уперше за майже 70 років буде страчено ув’язнену жінку. Що вона зробила?

8 грудня їй мають зробити смертельну ін'єкцію

У США вперше за майже 70 років мають стратити жінку, ув'язнену на федеральному рівні.

Останньою жінкою, яку стратив уряд США, стала Бонні Гіді, яка померла в газовій камері в штаті Міссурі 1953 року, повідомляє ВВС-Україна.

Згідно з пресрелізом Міністерства юстиції США,

у грудні 2004 року Ліза Монтгомері приїхала з Канзасу до дому Боббі Джо Стіннет у штаті Міссурі, нібито для того, щоб придбати цуценя. Зайшовши до будинку, Монтгомері напала на жінку, яка була на восьмому місяці вагітності, і душила її, поки жертва не втратила свідомість. Потім кухонним ножем розрізала їй живіт, від болю жінка отямилася. Почалася боротьба і Монтгомері задушила Стіннет. Потім витягла дитину з тіла убитої і забрала її з собою, намагаючись видати за свою власну.

У 2007 році присяжні визнали Монтгомері винною у федеральному викраденні, що призвело до смерті, та одноголосно рекомендували смертний вирок. Водночас її адвокати кажуть, що Ліза в дитинстві зазнала пошкодження мозку внаслідок побиття і тому психічно нездорова, тож не може бути страчена.

За системою правосуддя США, злочини можуть розглядати або у федеральних судах - на національному рівні, або в судах штатів - на регіональному рівні.

Деякі, наприклад, підробка валюти або поштові крадіжки, автоматично розглядають на федеральному рівні, як і випадки, коли США є стороною у справі або ж є порушення конституції. Інші можуть судити у федеральних судах, залежно від тяжкості злочину.

За даними Інформаційного центру смертної кари, з 1988 по 2018 рік у федеральних справах до смертної кари засудили 78 осіб, але стратили лише трьох.

Адміністрація Трампа заявила, що відновить федеральні страти після тривалої перерви минулого року.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень