Уляна Супрун про Рівне: «В обласній лікарні – гарні умови, міській - потрібно змінити розподіл фінансів»

Сьогодні обласний центр відвідала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Метою її приїзду було спілкування зі студентами Рівненського медичного коледжу, адже, як зазначає Супрун, саме студенти мають свіже бачення ситуації в медицині та часто подають хороші ідеї.

Втім, в рамках візиту відвідала в.о. міністра й Рівненську обласну лікарню. Відзначає, що в ній досить хороші умови для лікування.

Тож ми вирішили поцікавитися, чи не планує вона завітати ще й до міської лікарні Рівного, адже городяни скаржаться на те, що в дитячому інфекційному відділенні - жахливі умови перебування в стаціонарі. Уляна Супрун відповіла, що, на жаль, лікарню відвідувати не планувала, але не завжди зручні умови для лікування – проблема, спільна для всієї України. І її коренем є неграмотний розподіл бюджету кожної конкретної лікарні:

На жаль, багато фінансування не використовується ефективно, щоб покращити умови для пацієнтів. А замість того вони закуповують можливо не зовсім потрібне обладнання або апаратуру. І немає цього ставлення до пацієнта, що це повинні бути умови, які хоча б на базовому рівні підходять для людей.

Також Уляна Супрун зазначає, що умови в лікувальних закладах можуть покращитися після введення системи сімейних лікарів, адже тоді державне фінансування буде йти тим установам, в яких більше людей виявить бажання лікуватися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень