Маєте потенціал, але не вмієте ним користуватись: що говорили рівнянам гості з ЄС?

У ЄС хочуть споживати продукти з Рівненщини. А ще у Європі хочуть навчати молодь із Рівненської області. І це не все.

Представники ЄС працювали у Рівному.

Нині на Рівненщині розгорнута інформаційна кампанія під назвою «Будуймо Європу в Україні».

Прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давід Стулік (на фото внизу) розповів про те, чим Рівненщина приваблива для інвестора, а також порадив підприємцям нашого краю створювати європейські умови праці самотужки. А от представникам ОТГ області порадив працювати над створенням якісних проектів, які згодом можна реалізувати за кошт ЄС.

За словами Давіда Стуліка, Рівненщина завжди була цікава для донорів з Євросоюзу, то ж нині потрібно продовжувати  налагоджувати стосунки:

Рівненщина цікава іноземним інвесторам, тож ми б хотіли допомогти створити тут усі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Бо європейський ринок для вашої області, наприклад, ближчий, аніж для Луганщини чи Харківщини.  Хочемо допомогти знайти шляхи виходу на ринки у Європі, щоб свою продукцію продавати на ринках в ЄС. Поради прості: не боятися, вчити мови, не вірити у дезінформацію, а звертатись до наших офісів. І головне – треба бути активним, самому шукати.

До слова, усі потрібні консультації у Рівному нададуть в Центрі розвитку місцевого самоврядування. Фахівці центру працюють із програмою «U-LEAD з Європою».

Зауважимо, що представники ЄС неодноразово говорили і про освіту. Зокрема,

Давід Сутлік зазначив, що студентам та школярам з Рівненщини раді в Європі.

А програми по обміну, наприклад, потрібні молоді для того, щоб дізнаватись щось нове в Європі і згодом реалізовуватись в Україні.

В рамках інформаційної кампанії  рівнян сьогодні, 10 жовтня, у громадському офісі «Простір», навчатимуть правильно писати грантову заявку на конкурси ЄС. Поїде Давід Стулік з іншими представниками Європейського Союзу і до Острога, де відбудуться публічні дискусії для молоді, активістів та представників ГО.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень