У січні боржники аліментів на Рівненщині сплатили дітям 8 млн гривень

Стягнення на користь дітей заборгованості зі сплати аліментів – один із ключових і пріоритетних напрямків роботи Рівненської юстиції.
У січні державні виконавці Рівненської юстиції стягнули майже 8 млн грн аліментів на користь 3737 тисяч дітей.
 
Зокрема 3,2 млн грн вдалося стягнути завдяки закону #ЧужихДітейНеБуває.

Наразі в органах юстиції Рівненської області перебуває 15114 виконавчих документів про стягнення аліментів. Про це повідомила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Оксана Сальчук під час прес-конференції 11 лютого.

Державні виконавці винесли 5256 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України;

 

про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами та у праві користування зброєю і полювання.

Водночас не видано жодної довідки про наявність заборгованості з виплати аліментів для виїзду за межі України.

Більше важелів впливу на недобросовісних батьків дав другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває. Зокрема, це накладення штрафів на суму боргу по аліментах.

Так, за звітний період на Рівненщині винесено 650 постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років,

396 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років,

та 851 постанова про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

15 боржників вже сплатили штрафи за борги з аліментів на суму 229 709 гривень.

Суди винесли 30 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Понад 27 тисяч гривень аліментів вдалося стягнути на користь дітей завдяки відпрацьованим «горе-батьками» годинам.

Якщо боржник ухилятиметься від суспільно корисних робіт, до нього застосують адміністративний арешт. А у випадку злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт – кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років, – зазначила Оксана Сальчук.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень