«У селах керуються емоціями, а не розрахунками у питанні об’єднання з містом», - мер Рівного

Тому, на його думку, краще було б застосувати польський досвід

Міський голова Рівного Володимир Хомко висловив свою думку про об’єднання громад.

За його словами, є кілька варіантів об’єднання сіл біля Рівного. Втім, якщо вони пооб’єднуються між собою, то Рівне може залишитися затиснутим у лещата і, вважає мер, територія біля міста буде зіпсована.

Говорить Володимир Хомко:

Насправді нам треба розробити один спільний генеральний план всієї території: ні на користь міста, ні на користь сіл. Один спільний план. Тоді ця земля буде використовуватися з користю для всієї тієї громади, яка проживає на цій об’єднаній території. Якщо цього не зробити, буде зіпсована ця земля.

Володимир Хомко каже, що пропонував на зборах сільських голів в облдержадміністрації об’єднатися з усіма тими громадами, які навколо Рівного, без будь-яких вимог. Але змусити об’єднатися з містом не може, оскільки це – справа добровільна. Є громади сіл, які не проти приєднатися до Рівного. Втім, сільські голови – категорично проти цього.

Розповідає Володимир Хомко:

Я дивився по телебаченню, як у селі Біла Криниця Рівненського району обговорювали питання об’єднання. З висловів людей бачу, що вони не зовсім розуміють суті того, що має відбутися. Всі їхні рішення, і всі їхні вислови – на інтуїтивному рівні. Тобто ніхто розрахунків не дивиться, не вчитується в суть цього об’єднання. Все на інтуїтивному рівні. На жаль.

Тож, вважає міський голова, потрібно було б робити об’єднання громад так, як це було у Польщі:

Треба було робити так, як у Польщі у 1997 році: найняли інститут, розробили проект, насильно затвердили і забули про проблему. Поляки розробили проект,  як найкраще це зробити, врахували логістику, історію тощо і сказали: «Отак буде і все». Бо зараз так наоб’єднуємося, що потім не будемо знати, як роз’єднуватись.    

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень