У Рівному за кілька мільйонів гривень хочуть зробити пам'ятник Тарасу Бульбі-Боровцю. Знову

2018-й рік оголосили роком імені героя

2018 рік на Рівненщині оголосили роком Тараса Бульби Боровця. Кілька депутатів Рівненської обласної ради запропонували вшанувати таким чином пам’ять видатного українця.

Тож в наступному році за кошти обласного бюджету в області планують провести низку заходів, також є пропозиція встановити у Рівному недешевий пам’ятник, каже голова обласної ради Микола Драганчук:

Є пропозиція депутатів Мельника і Воронка, щоб 18-й рік оголосити роком Тараса Бульби-Боровця. Ну принаймні це вшанування героя, по-друге - це зведення пам'ятника в Рівному. Це досить коштовний пам'ятник, який має коштувати кілька мільйонів, але нині є така позиція окремих депутатів.

Нині в Рівному є лише камінь, закладений на честь Боровця на вулиці Директорії. За словами начальника управління культури Тараса Максименка, він про таку ініціативу чув. Якщо керівництво області владнає усі бюрократичні та фінансові питання, тоді місто теж посприяє встановленню монумента. 

Додамо, що на початку минулого року у Рівному вже збиралися робити пам'ятник історичному діячеві, але процес затягнувся до сьогодні. У січні 2016-го на наріжному камені імені Боровця навіть встановили показовий макет.

На Директорії вже стоїть макет пам’ятника Бульбі-Боровцю

Голова облради Микола Драганчук своєю чергою каже, що область готова до співфінансування такого проекту. Нагадаємо, що Тарас Бульба Боровець - засновник організації УПА «Поліська січ», яка діяла зокрема й на Рівненщині. Сам Боровець народився на Березнівщині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень