У Рівному понад чотири роки не можуть знести самобуд, який закриває світло школярам

Хоча рішення суду про його демонтаж було винесене ще у 2015 році

Йдеться про будівлю перед вікнами міського колегіуму на вулиці Шевченка, 105. Її звела рівненський підприємець Алла Завізна. Хоча мала дозвіл на реконструкцію одноповерхового будинку лише у півтораповерховий, звела п'ять поверхів.

Згодом будівля була зареєстрована на іншу власницю – Мирославу Мишкевич ( у Рівному таке прізвище та ім'я має власниця салону краси “Masterhair”, що на Відінській, 5-В). І власником ділянки, на якій самобуд розташований, стало ТОВ «Валіон-105», засновником якого є Юрій Олександрович Балаушко із села Поляни Березнівського району ( з таким прізвищем та ім'ям на Рівненщині є воротар березнівської футбольної команди "Малинськ"). ТОВ«Валіон-105» , згідно з Єдиним державним реєстром  юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, займається роздрібною торгівлею, наданням в оренду нерухомого майна, управлінням нерухомим майном. 

Чому будівлю на Шевченка, 105 не зносять - пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко:

Відповідно до чинного законодавства, це все має виконати виконавча служба. Виконавча служба написала, що вона не знає, як це зробити. 

Начальник міськвідділу Державної виконавчої служби Павло Якобчук пояснив, що у рішенні суду записано не знести будівлю, а привести у відповідність до проекту. Тож, виходить, що потрібно демонтувати кілька верхніх поверхів. А це викликає запитання. Окрім цього, є ще одна перешкода:

Ці власники через реєстраційну службу пореєстрували в будівлі житлові квартири. І та особа, яку зобов’язано привести у відповідність до проекту,  вона не має ні власності на цей об'єкт, ні як такого доступу туди. Там було зареєстровано сім чи вісім квартир за різними особами. І фактично є зараз поняття реєстрації приватної власності, реєстрації житла.  Юристи міськвиконкому скасували реєстрацію по шести чи семи квартирах. І залишилося скасувати по одній чи двох.

Як у будівлі, на яку накладали арешт, змогли зареєструвати житло, Павло Якобчук пояснює так:

Там по рішенню суду відбулася реєстрація. Ми вже на це не впливаємо.

Тож, за його словами, коли міськвиконком через суд скасує реєстрацію житла у будівлі, тоді її зможуть зносити.

На питання, чи має вже виконавча служба досвід знесення незаконних будівель у місті, Павло Якобчук каже:

Житлових будівель не зносили. Ми зносили гараж і кафе «Домінус» у парку імені Шевченка. Було, що демонтували перегородки, дверні отвори.

До речі, у цьому самобуді діє магазин. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень