У Рівному є два «Моріони». Кому з них платять орендарі ринку та за що?

Сьогодні підприємці вже скандалили

В цьому приміщенні хочуть встановити вентиляцію, для якої треба 120 кВт струму, а до того, як світло у підприємців "забрали" - подавалося 100 кВт

Сьогодні на ринку «Моріон» стався черговий конфлікт між торговцями та орендодавцями. О 8-ій ранку продавці перекрили вхід на четвертий поверх «Будинку побуту», де розташовані кабінети адміністрації.

За словами орендарів, вони вимагали дати їм договори оренди та відновити подачу струму до кіосків, розповідає представник торговців Володимир Рикун:

У 08:15 перекрили вхід до офісу фірми «Моріон». Згодом підійшли працівники. Ми їх не пустили. Сказали, що нам зірвали роботу, сказали: - "Включіть електроенергію, тоді ми відійдемо і ви працюватимете на своїх місцях."

Фото патрульних

Я так розумію, що світло включене не буде, бо згідно з паперами – відключення електроенергії безстрокові.

 

На місці події сьогодні також були патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група.

Фото патрульних

Наразі частина кіосків стоїть без світла. Продавці розповідають, що велику кількість зіпсованого товару їм вже довелося викинути.

Ваги та холодильники не працюють

В адміністрації ринку торговцям пояснили, що електроживлення треба для ремонтних робіт, які тривають поблизу торгового центру «Моріон».

Також обіцяли винести договори про оренду земельних ділянок і надання послуг з прибирання та електроживлення, але до середини дня власники кіосків нічого не отримали, кажуть продавці. Таким чином вони оплачують цю оренду та послуги без усіляких документів вже протягом кількох місяців.

Ринок "Моріон"

Нагадаємо, що між підприємцями та керівництвом ринку виник конфлікт навколо підвищення орендної плати за місце на ринку та плати обслуговування.

За послуги підприємству «Моріон Сервіс Плюс» (директор Ігор Свистун) люди платять 600-700 гривень на місяць. За ці гроші підприємство має постачати їм струм (за нього платять окремо) та прибирати територію.

Територія "Моріону"

За місце на ринку підприємці платять МПП (мале приватне підприємство, - ред.) «Моріон» 300 – 400 гривень на місяць. За ці гроші вони їм дозволяють стояти та торгувати на території ринку.

Чеки: Один за послуги "Моріон Сервіс Плюс", інший - за  оренду в МПП "Моріон"

З першого серпня 2017-го року ціни хотіли підняти в два з половиною рази, але продавці відмовилися платити.

Підняти ціни хотіли лише на послуги підприємства "Моріон Сервіс Плюс". Директор цього підприємства Ігор Свистун. Відповідно основні кошти, за рахунок яких будуватимуть ТЦ "Моріон" проходять через бухгалтерію "Моріон Сервіс Плюс"

Згодом секретар міськради Сергій Паладійчук запропонував сторонам зустрітися в його кабінеті для того, аби досягти компромісу.

На місце прийшли представники адміністрації ринку, зокрема директор «Моріон Сервіс Плюс» Ігор Свистун, а також ініціативна група орендарів місць на ринку.

За словами торговців, Свистун сказав, що протягом трьох місяців ціни не змінюватиме, та укладе протягом кількох наступних днів нові договори оренди. Наразі ніяких договорів ніхто нікому не приносив, кажуть продавці. А згодом не стало світла. Зауважимо, що адміністрація ринку пояснює свої дії тим, що вони мають реконструювати територію, адже вона занедбана. 

Для цього треба гроші. У бізнесі гроші беруться з торгівлі та плати за послуги. Цих грошей, що отримують обидва "Моріони", не вистачає на обслуговування, казав Ігор Свистун у коментарі Радіо Трек особисто. 

Тим часом продавці самі нарікають на якість послуг "Моріон Сервіс Плюс", та побоюються, що їх хочуть вигнати з території. Чому? Кажуть, що поки що не знають.  

Продовження цієї справи читайте далі на сайті Радіо Трек. 

Будуть документи, трохи історії та моторошні деталі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень