Найдорожчий за роки незалежності медапарат вже у Рівному (ФОТО, ВІДЕО)

Гроші на його придбання виділили у рівних частинах з міського та державного бюджетів

Це стало можливим завдяки тому, що Рівне разом з іншими 15 обласними центрами України потрапило у відповідну програму фінансування Кабміну. Тож з бюджету міста на придбання медапарата – ангіографа – витратили 12,5 мільйонів гривень.

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська розповіла, що новий ангіограф встановлять у центральній міській лікарні:

Ангіограф - це не УЗД-апарат. Він має сильне випромінювання. І є певні технічні вимоги щодо обладнання цього приміщення. Там мають бути спеціальні стіни. І це - дуже великий апарат.

 

І фірма, яка буде його монтувати, налаштовувати на роботу, обстежувала приміщення міської лікарні і давала свої рекомендації. І нині йдеться про приміщення кардіологічного відділення у міській лікарні.

За словами Галини Кульчинської, треба буде зробити певну реконструкцію приміщення, спеціально обробити його стіни. Це недешеві ремонтні роботи. Вартість їх, за попередніми розрахунками, понад 1 мільйон гривень. Цю суму ще треба буде додати міській лікарні з міського бюджету.

Галина Кульчинська каже:

У тому, що ангіограф отримало саме місто Рівне, значна заслуга головного кардіолога Рівного Романа Овсійчука. Він дуже переживав і постійно виходив на контакт і з Києвом.

 

І без перебільшення скажу: тут варто подякувати і міському голові, який взяв на себе зобов’язання на стадії переговорів підписати відповідні зобов’язання щодо того, що ці кошти будуть у міському бюджеті, і міським депутатам, тому що не було ні дебатів ніяких особливих при обговоренні цього питання, ні заперечень.

Новий ангіограф орієнтовно розпочне працювати у березні наступного року. 

На запитання, чи використовуватимуть і надалі старий ангіограф, який є у міській лікарні (його колись отримали як гуманітарну допомогу), Галина Кульчинська відповідає так: 

Мені важко сказати. Очевидно, що так. Тому що все буде залежати від навантаження. Ти ж ніколи не можеш спрогнозувати, скільки інфарктів станеться у Рівному за день. І бувають, як кажуть кардіологи, дуже складні дні. А ангіограф – це те, що рятує життя людини при інфарктах й інших серцево-судинних захворюваннях.

 

Стежте за нашими новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень