У рамках «Великого будівництва» 1 млрд грн бюджетних коштів залучено на Рівненщині, – Андрій Карауш, кандидат в облраду від політичної партії «Слуга Народу»

Андрій Карауш, кандидат у депутати Рівненської обласної ради від партії «Слуга Народу»

Президентська ініціатива  «Велике будівництво» втілюється на Рівненщині. В її рамках в області будують дороги, школи та спортивні комплекси. 

Велике будівництво: більш ніж велике

До якої області України ви б сьогодні не поїхали – обов’язково десь доведеться пригальмувати через ремонт дороги. Масштаби й підхід вражають: це вже не звичний «ямковий» ремонт.

Тепер старий асфальт повністю прибирають, «стелячи» замість нього нове багатошарове покриття. Це забезпечує будівництво доріг справді європейської якості. І хоча таку картину на наших трасах можна спостерігати від початку року, досі не віриться, що таке можливо в Україні.

В Укравтодору амбітні плани на 2020 рік: 6500 кілометрів доріг, з яких 4200 – державного значення. Майже 600 об’єктів у 24 областях. Запланований бюджет – понад 90 млрд грн. 

Перебіг робіт

За даними Укравтодору, на 1 вересня в усіх областях України вже відновили або побудували понад 1700 км доріг, збудовано або відновлено 11 мостів і ще 39 – у роботі.

Якщо порівнювати з попередніми роками, підхід до дорожніх робіт суттєво змінився. Облаштовується придорожня інфраструктура й майданчики відпочинку. Велика увага приділяється безпеці дорожнього руху – використовуються новітні, інноваційні матеріали. Іншими словами, наступної весни ми не побачимо, як «асфальт сходить разом зі снігом».

Втілюється президентська ініціатива й на Рівненщині.

 

Такої кількості загальноосвітніх навчальних закладів за останні роки в області не відкривали. Це вдвічі більше, ніж у 2018 році. Наймасштабнішим дорожнім проєктом, над яким працюють в області, є будівництво нового північного обходу міста Рівного.

 

Ще один об’єкт – унікальний спорткомплекс на Макарова. Ми точно знаємо, що споруда не стане довгобудом і його завершення планується вже у наступному році.

 

Для нас – це точка росту регіону, туристичний магніт. Втілення цього масштабного проєкт дозволить проводити заходи та події регіонального, державного та міжнародного рівня – бізнесові, культурно-розважальні та спортивні. У рамках програми «Велике будівництво» вдалося залучити на Рівненщину близько 1 млрд грн бюджетних коштів, – зазначив Андрій Карауш, кандидат від політичної партії «Слуга Народу» на виборах до Рівненської обласної ради

Школа у с. Озерці Володимирецького району

Успіхи до вподоби не всім

Для безперебійного фінансування будівництва народні депутати від «Слуги Народу» підготували законопроєкт №3991, який передбачає зміни до державного бюджету, необхідні для покращення стану низки доріг і відновлення аварійних мостів.

Документ послаблює обмеження на місцеві запозичення. І таким чином дозволяє місцевій владі залучати кошти на будівництво й ремонт доріг. Але такі запозичення все одно не будуть безмежними. Адже витрати, пов'язані з таким боргом, не повинні перевищувати в наступних бюджетних періодах 30% обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відповідні потреби.

Та перше ж голосування засвідчило, що далеко не всі політсили, представлені у Верховній Раді, готові виділяти кошти на покращення інфраструктури в Україні. Законопроєкт не підтримав жоден депутат з «Опозиційної платформи — За життя» та «Голосу».

Попри супротив опозиційних політичних сил, законопроєкт набрав необхідні голоси. Загалом – 240 «за» в першому читанні. «Слуга Народу» вкотре підтвердила єдність монобільшості й законопроєкт №3991 все ж таки ухвалили.

Загалом у 2020 році в державний бюджет заклали 1 млрд грн на побудову центрів екстреної допомоги по всій країні. Планується реконструювати та капітально відремонтувати 210 приймальних відділень.

Ми йдемо на місцеві вибори, щоб надати українській молоді перспективу, знайти цікаву й гідну роботу там, де ти живеш, у своїй громаді. Щоб реалізувати, за завданням президента Володимира Зеленського, стратегію розвитку регіонів, а також завершити проєкт «Велике будівництво, – сказав Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Ліцей у Корнині Рівненського району

Велике будівництво в соціальних мережах

За «Великим будівництвом» можна стежити в реальному часі:

Facebook

Telegram

Instagram

YouTube

* на правах реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень