У міський пологовий іде більше породіль, медзаклади самі на себе заробляють. Мер Рівного розказав про реформу

Місто допоможе медикам, чим зможе

Фото ілюстративне

Довгобуд у центрі Рівного, який призначався медикам, стоятиме пусткою? Як місто допомагатиме медикам надалі і чи вистачить на це коштів?

[media=181140]

Такі запитання міському голові поставили ведучі ранкового ТаТиШоу на Радіо Трек.
 

Очільник Рівного Володимир Хомко

Мер Рівного Володимир Хомко відповів:

- Поліклініку ми навряд чи добудовуватимемо. А от, що стосується фінансування вторинної ланки медицини, то там має запрацювати реформа, відповідно до якої лікарні та поліклініки мають самі на себе заробляти.

 

По ідеології цієї реформи кошти мають ходити за пацієнтами. Якісь лікарні, очевидно, не витримають конкуренції і припинять своє існування.

 

Якщо цю реформу не скасують, то наші, міські заклади, виграють. В силу об’єктивних причин ми виграємо, бо це обласний центр. Думаю, що у наших закладів є шанс покращити матеріальний стан.

 

От, наприклад, наш міський пологовий будинок вперше за багато років приймає більше пологів, аніж перинатальний центр. А це реклама, ми зробили там ремонти.

 

Думаю, місто ще якийсь період допомагатиме, покращуватиме мови у мед закладах, але от заробітна плата й експлуатаційні витрати – це заклад повинен буде заробляти сам на себе. Це ідеологія реформи.

Нагадаємо, міський голова також повідомив, що надбавки медикам у розмірі 300% від окладу здійснили коштом міського бюджету.

Натомість з державного бюджету надійшло у вісім разів менше грошей, ніж потрібно було для доплати медикам, що працюють з хворими на коронавірус. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень